Slider

Tekemistä taaperon kanssa

keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Aika menee niin hirveän nopeaa ja meilläkin on jo reilun vuoden ikäinen taapero, jonka kanssa pystyy touhuamaan vaikka mitä. Tykkään touhuta pojan kanssa kaikenlaista ja nautin siitä, kun huomaan oman lapseni nauttivan jostain tekemisestä. Oon yrittänyt ottaa poikaa mukaan myös arjessa touhuamiseen kuten ruoanlaittoon tai siivoamiseen sen verran mitä pystyy. Tällä hetkellä hyvin menee esimerkiksi roskat roskikseen ja pyykit pyykkikoriin.
  Me tykätään esimerkiksi ulkoilla, ja siihen onkin erilaisia vaihtoehtoja riippuen vuodenajasta. Talvella esimerkiksi pulkkailu lähikauppaan tai pulkkamäki on kivoja juttuja. Muina vuodenaikoina leikkipuistot on hyviä, mistä löytyy keinuja, hiekkalaatikoita ja liukumäkiä. Sitten tietysti on nämä sisäleikkipuistot kuten Hoplopit ja täällä Seinäjoella oleva Touhutalo. Tosi hyviä juttuja ja siellä saa lapsi purkaa energiaansa ja tutustua vähän erilaisiin juttuihin, kun mitä kotona on.


  Sisällä ihan perusleikkien lisäksi tykätään tehdä erilaisia luovia juttuja kuten värittämistä kynillä tai sormiväreillä. Yks päivä riisutin pojan vaippasilleen ja laittelin kylppärin lattialle muutaman paperin ja sormivärit. Sitten vaan maalailemaan. Musiikki on myös läsnä meidän arjessa kuuntelun, laulamisen ja myös soittamisen myötä. Mulla on myös suunnitteilla tehdä pojalle oma lorupussi, sillä huomasin töissä, että lapset nauttii siitä, niin haluan luoda samaa innostusta myös omalle pojalle.
  Itse en oo saanu aikaseksi missään vaiheessa lähteä minnekään vauvakahviloihin tms. mammapiireihin enkä ole kokenut niitä tarvitsevanikaan. Mulla on kolme ystävää, joilla on aikalailla samanikäiset lapset, niin oon heiltä saanut vertaistukea ja lapsistakin on toisilleen seuraa, kun oppivat vielä leikkimään yhdessä. Meillä yhtenä verkostoitumiskanavana toimii seurakunta, jossa meidän poika näkee myös muita lapsia ja toivottavasti saa kavereitakin myöhemmin. Kerran viikossa siellä on myös perhekerho, johon en ole itse saanut aikaiseksi vielä lähteä, mutta tarkoitus kyllä olisi! Sitten myöhemmin on tietysti pyhäkoulut, poikakerhot, lastentapahtumat ym. Tällä hetkellä käydään kansalaisopiston muskarissa kerran viikossa. Joten onhan tässä jo tarpeeks puuhaa. En koe, että koko ajan tarvitsisi touhuta jotain. Välillä on ihan kiva olla kotona vaan ja lukea vaikka kirjoja.
 

IMG_3606

Mitä te touhuatte lasten kanssa? :)

2 kommenttia:

  1. Täällä Lontoossa käydään kerran viikossa suomikirkon muskarissa, ja yleensä yhtenä tai kahtena päivänä viikossa kirjaston leikkiryhmissä. Joskus öllötetään vaan kotona tai omistetaan koko päivä ulkoiluun. Miulle riittää yksi tai kaksi kotiaamua viikossa, ja palan jo halusta päästä näkemään ihmisiä, joten siks käydään aika paljon paikoissa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei, kuulostaa kyllä tosi kivalta! :) Onhan se tosi virkistävää, kun näkee muita ihmisiä, ettei tarvi olla kotona neljän seinän sisällä. :) Ite kuljen aika paljon pojan kanssa kahdestaankin ja ollaan kotona, mutta sitten välillä kaipaan seuraa. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan