Slider

Herkullinen Brookie

torstai 12. toukokuuta 2016

  Tuossa yks päivä katselin Pirkka-lehteä ja bongasin sieltä tämän reseptin brookiesta. Taikinaan löytyi ainekset kotoa suklaata lukuunottamatta niin päätin kokeilla sitä heti samana päivänä. Brookie on amerikkalainen leivonnainen, jossa yhdistetään suussa sulava brownie ja rapea cookie. Brookien valmistukseen tarvitsee siis kaksi erillistä taikinaa, mutta itse leivos on todella helppo valmistaa, eikä vaadi mitään ihmeellisyyksiä!

Brownietaikina:
150 g tummaa leivontasuklaata
75 g voita
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria (vähempikin varmaan riittäisi!)
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa

Cookietaikina:
75 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
50 g tummaa leivontasuklaata
1 tl leivinjauhetta

1. Valmista ensin brownietaikina. Sulata rasva kattilassa ja paloittele suklaa mukaan joukkoon niin että sekin sulaa.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne suklaan ja rasvan sekaan.
3. Riko kananmunien rakenne ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Vuoraa suorakaiteen muotoinen piirakkavuoka (n.16cm x 26 cm) leivinpaperilla tai levitä taikina pellille kuten minä tein. Levitä tasaiseksi ja paista 200 asteessa n.5-15 min. Vaihtelee ihan uunin mukaan. Brownie saa jäädä sisältä "raa-aksi".

5.
Valmista sillä aikaa cookietaikina.
6.Vaahdota vähän pehmennyt rasva ja sokeri keskenään. Lisää kananmuna.
7. Pilko suklaa rouheeksi (ei tarvitse olla pientä), sekoita kuivat aineet ja lisää ne vähitellen taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
8. Lisää taikina pieninä nokareina brownietaikinan päälle. Paista vielä 5-15 min uunista riippuen, niin että cookietaikina on saanut vähän väriä pintaan.
9. Anna jäähtyä ja leikkaa sopivan kokoisiksi paloiksi. Itsellä tuli 15 palaa.


  Olin itse tyytyväinen lopputulokseen, mutta tämä on ihan älyttömän makeaa eikä todellakaan pystynyt paljoa syömään. Mies tykkäsi muakin enemmän ja se tais näitä vedellä tuolta jääkaapista urakalla. "oothan sä jo kuvannu nää blogia varten?" Haha. Mä olin yllättynyt brownietaikinan sokerimäärästä noihin muihin raaka-aineisiin verrattuna! Ihan älytön määrä! Ja kun maistoin taikinaa, niin sokeri vaan narskui hampaissa joten uskoisin, että vähempikin sokerimäärä riittäisi. Itse en myöskään käyttänyt tummaa kaakaojauhetta vaan ihan tavallista. Cookietaikinaan saattaisin myös ens kerralla vaihtaa tumman suklaan sijasta esimerkiksi tavallisen maitosuklaan, jotta se vähän tasapainottaisi leivosta, koska onhan tuo aika makeaa. Itse tein paloista aika isoja ja pohdinkin, että nuo voisi ihan hyvin puolittaakin, koska leivos tosiaan oli makeaa, niin pienempikin suupala mielestäni riittäisi ihan hyvin tietenkin riippuen siitä millaiseen kattaukseen nämä tulevat. Aion kyllä tehdä näitä ehdottomasti toiseenkin kertaan. Eikun kokeilemaan! :)

10 kommenttia:

  1. Aaah me tehtiin näitä pari vuotta sitten AMK:issa meidän ravintolan teemaviikoilla kun järkättiin New York -viikko! Meillä onnistui kans hyvin ja mä tykkäsin noista ihan megapaljon :D pitää tehdä itekin taas joku päivä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, tollaset teemaviikot kuulostaa kyllä mielenkiintoselta! :) Nää vie kyllä kielen mennessään joten tee ehdottomasti uudestaan. ;D

      Poista
  2. Eeeikä mitä herkkuja! :D Just tollanen kelpais tänne nyt <3 :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, joo ei nuo mistään terveellisimmästä päästä ole. ;D Kannattaa joskus testata :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Ei tule, siitä tulee tuon ylemmän kuvan kokoinen (tosin reunoja leikkasin vähän pois) ja tein siitä pellille suurin piirtein tuon 16cm x 26cm kokoisen, mitä ohjeessa sanottiin. :) Jos taikinan kaksinkertaistaa, niin sitten tulee varmaan pellillinen. :)

      Poista
  4. Näyttää aivan hurjan herkulliselta! :) Tämä herkku lähtee ehdottomasti testiin! ♥

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan