Slider

Joulutunnelmia

lauantai 2. tammikuuta 2016

Ajattelin, että olisin saanut kaikki vuoteen 2015 liittyvät postaukset tehtyä ja julkaistua ennen kuin vuosi 2016 vaihtuu, mutta oon ollu nyt niin menossa koko tämän viikon, etten ole ehtinyt postauksia tekemään. Oon käynyt kaupungilla alennusmyynneissä, Keskisellä shoppailemassa ja tänään vietin melkein neljä tuntia Ykkösbasaari kirpputorin uuden tilojen avajaisissa. Siellä oli niin paljon porukkaa, että pelkästään kassajonossa meni puoli tuntia! Tein myös hirveästi löytöjä, lähinnä kyllä pojalle, mutta kyllä mä jotain itsellenikin löysin. Teen niistä sitten postausta myöhemmin! Tässä kuitenkin vähän meidän perheen jouluaaton tunnelmia näin kuvina. :)


  Meidän perheen jouluaattoon kuuluu joulusauna, hyvä ruoka, läheiset ihmiset, joulun sanoma, haudalla käynti, lahjojen jako ja rento fiilis. Joulusaunassa käydään aamusta, jotta sen jälkeen voi laittautua aattoa varten. Itse tykkään pukea aattona vähän parempaa päälle ja meikata, mutta muuten joulu menee rennoissa vaatteissa. Meidän perheessä joulua vietetään Jeesuksen syntymän vuoksi ja joulun sanoma onkin esillä jouluevankeliumin muodossa, joka luetaan ennen ruokailua. Ihana on myös kokoontua perheenä yhteen saman pöydän ääreen ja kiittää Jumalaa menneestä ja tulevasta vuodesta. Joulu on myös tietysti perhejuhla ja silloin yleensä vietetään aikaa läheisten kanssa ja käydään sukulaisilla. Perinteisen jouluruoan (kinkku, laatikot, salaatit, kala) lisäksi meidän jouluun kuuluu myös erilaiset juustot ja tietysti karkit, joita syödäänkin ihan urakalla. Haudalla käynti on yksi tärkeä perinne itselle ja käydään sytyttämässä kynttilöitä jo pois menneiden läheisten haudalle. Hautausmaalla käydään yleensä illalla, kun on pimeä, sillä silloin se on kauneimmillaan.
  Nykyään jouluisin saa yhä käytännöllisimpiä lahjoja ja joka joulu meiltä kysytään, tarvitaanko me tällä hetkellä jotain erityistä. Näin joululahjat eivät ehkä ole niin yllätyksellisiä, mutta ainakin niille tulee varmasti käyttöä. Aina meillä ei ole lahjatoiveita esittää ja toki näiden toiveiden joukkoon mahtuu myös niitä lahjoja, joista ei ole mitään hajua. Esimerkiksi tänä jouluna saimme yllätyksenä kuvassa näkyvän Kaunis pieni joulu -kirjan ja Iittalan jälkiruokakulhoja. Semmonen sivuhuomautus muuten tähän, että en kerää mitään astiastoa, sillä mulle ei ole merkillä väliä, kuhan on samaa sarjaa useampi kuin yksi kippo. Mutta täytyy myöntää, että nää Iittalan kastehelmi kulhot on kyllä kauniita! Tänä vuonna emme ostaneet Timon kanssa toisillemme lahjoja ollenkaan, sillä käytämme ne rahat mielummin tulevaan makkariremonttiin ja uuteen sänkyyn. Pojalle me ostettiin muutama lahja ja aattona olikin kiva seurailla pojan innostusta lahjojen avaamisesta.

Nyt muuten mun blogilla on vihdoin Facebook-sivut!
En tiedä, miksen ole niitä aikasemmin tehnyt, mutta onhan nuo kätevät siinä mielessä, että sellaiset lukijat, joilla ei ole esimerkiksi bloggerissa tunnuksia, pystyvät seuraamaan mun uusimpia blogipostauksia paremmin. Joten eikun KlikKlik ja tykkäilemään Jenni's lullaby -sivustosta Facebookissa! :)

2 kommenttia:

 1. Ai ne Ykkösbasaarin avajaiset oli nyt jo? Muistelin, että ne ois maanantaina vasta :-D No, ehtiihän sinne, ehkä parempikin ettei ihan avajaispäivänä sinne mennyt, mun hermot ei olisi kestänyt :--D

  Heitin sua muuten haasteella! Käy kurkkaamassa ja ota osaa, jos yhtään tuntuu siltä :-)
  http://maailmanauraamukana.blogspot.fi/2016/01/challenge-accepted.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne oli nyt lauantaina jo. :) Kannattaa ihmeessä mennä tsekkaamaan, oli meinaan niin ihanan moderni, viihtyisä ja iso paikka. :) Siellä monet ihmiset lähtikin pois ku näki ihmismäärän ja totes, että tulee joku toinen päivä käymään uudestaan. :D

   Kiitos, mäpä käyn kurkkaamassa! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan