Slider

Gastromax säilytyspurkit kuiva-aineille

sunnuntai 7. tammikuuta 2018

  Mua on aina inhottanu tuo meidän kuiva-ainelaatikko. Se on täynnä murusia, sokeria ja kaikkia muita kuiva-aineita, mitä purkeista tippuu. Ja useinmiten se ei todellakaan näytä noinkaan siistiltä, mitä tuossa "Ennen" -kuvassa se näyttää. Yleensä kaikki on vaan heitetty sinne ja sitten tarvittavaa juttua on pitänyt etsiä laatikosta. Laatikon lisäksi meillä on ollut kuiva-aineita muissakin kaapeissa ja esimerkiksi spagetit on korkeassa purkissa ja ennen riisi ja makaroni oli kans erillisessä purkissa. Mutta nyt laitoin sitten kaikki kuiva-aineet purkkiin ja samaan laatikkoon säilytykseen. Olen Facebookissa erilaisissa järjestysryhmissä kuten Loistava järjestys, Konmari Suomi, Lapsiperheen kodin sisustus- ja järjestysvinkit, mutta en kyllä muista mistä näistä ryhmistä tämän kuiva-aineiden säilytysidean sain. Nuo on kuitenkin kaikki ihan älyttömän hyviä ryhmiä!
  Nämä ovat siis Orthexin valmistamat Gastromax -nimiset säilytyspurkit, jotka on suunniteltu nimenomaan kuiville aineille. Purkkeja löytyy lähes jokaisesta marketista kuten Prismasta, Citymarketista, Minimanista, Halpa-hallista jne, mutta omani ostin Prismasta, koska sieltä löysin tällä hetkellä halvimmalla. Purkkeja on eri kokoisia ja mulla esimerkiksi nuo isommat ovat 3,5 litraa, vähän pienemmät 1,6 litraa ja pienimmät 0,8 litraa, joita menee kaksi päällekäin, niin ne ovat samankokoisia 1,6 litran purkin kanssa. Eli purkkeja voi myös pinota päällekäin ja siten säästää tilaa myös. Sitten dymolla vaan nimet päälle ja nauti siisteydestä ja järjestyksestä!

  Mulle on arjessa tärkeää, että asiat toimii ja pysyy järjestyksessä. En halua käyttää liikaa aikaa siivoamiseen tai tavaroiden järjestämiseen. Ja sitä paitsi nämä ovat läpinäkyviä, niin helposti näkee mitä ne sisältää tai onko joku lopussa. Lisäksi kannet ovat näppärät: tiiviit, mutta kuitenkin helppo avata. Eipä ole enää tuota laatikkoa tarvinnut siivota. Joten tämä kuiva-ainelaatikko on nyt kuin unelma!

Missä te säilytätte kuiva-aineita?

8 kommenttia:

 1. Tosi siistin näköistä. Omiani säilytän alkuperäisissä pakkauksissa, jotta näen ne päiväykset. Papetipusseista, kun ne vähenevät, leikkaan suuosaa lyhyemmiksi. Käärin pussit kiinni. Liukkaiden muovipussinyssyköiden, kuten makaronipussit, laitan kumilenkin. Ja aika hyvä järjestys säilyy. Minun tulisi kuitenkin täytettuä tuollaisia purkkeja jo ennen kuin ne tyhjentyvät. Siitä seuraisi, ettei tulisi koskaan pestyä purkkeja. Kivoja ovat. Ajattelin, että esim ompelu ja askartelutarvikkeille olisivat myös hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin tykkään! :) Toihan on tosi kätevää et toimii kyllä noinkin! :) Ite vaan olin tosi huono pitämään järjestyksessä ja sitten joskus oli sitäkin, et lapset kaato sokerit pussista lattialle. :D Tuokin on totta, et pitäis vaan odottaa, että ne tyhjenee, niin välillä voisi myös pestä, eikä jää esimerkiksi vanhoja jauhoja sinne pohjalle. :) Voihan noissa merkitä päiväyksen dymolla tai teipilläkin pohjaan, niin ei ainakaan pääse vanhaks. :) Ompelu- ja askartelutarvikkeille on varmasti myös hyvät! Mielikuvitus on vaan rajana niiden käyttötarkoitukselle. :) Kiitos kommentistasi! :)

   Poista
 2. Aika kiva idea! Itse olenkin tuskaillut minkälaisia purkkeja ostaisin kuiva-aineiden säilyttämiseen. Onko nämä ihan muovisia purkkeja? Yritän nimittäin välttää muovia keittiössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo oli kyllä hyvä idea, kun tohon netissä törmäsin! :) Voih, no sitten nämä ei ole hyvät sulle, kun nuo on nimenomaan muovisia. :/

   Poista
 3. Wau, täähän on tosi hyvä idea! Meidänkin kuiva-aine laatikko näyttää kyllä ihan kauhealta tällä hetkellä.. Pitääpäs äitille vinkata näistä säilytyspurkeista myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eikö! :) Vinkkaa ihmeessä! Ite oon kyllä tykänny tosi paljon, et en oo melkein muusta puhunukaan kun näistä. :D

   Poista
 4. Kiitos vinkistä! Pakko käydä kans hakemassa näitä ja laittaa kuiva-aineet parempaan järjestykseen :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan