Kun kauppaan alkoi tulla ensimmäisiä suomalaisia tuoreita mansikoita, niin pakkohan sieltä oli yksi rasiallinen niitä ostaa. Halusin leipoa jonkun kakun, mutten osannut päättää millaisen. En halunnut tehdä tavallista kermakakkua ja viimeksi tein mansikkamarenkikakun, joten en sellaistakaan halunnut tehdä uudestaan, vaikka se hyvää olikin. Yhdistin sitten täytekakkupohjan ja marengin mansikkarahkatäytteellä.
Tein siis ihan tavallisen kolmen munan täytekakkupohjan 18cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Sitten tein kaksi marenkipohjaa suurinpiirtein halkaisijaltaan 18cm. Ohjeena käytin samaa kuin tässä aiemmin tekemässäni mansikkamarenkikakussa. Kostutin täytekakkupohjan sokerivedellä ja laitoin vaan tavallista mansikkarahkaa väliin. Sen ohjetta en edes muista, koska laitoin kaikki ihan summissa. Rahkaa taisi olla 250g ja kermaa 2-2,5dl. Yhteen väliin laitoin marenkipohjan ja sen lisäksi päällimmäiseksi vielä tuli marenkipohja, mansikkarahkaa ja tuoreita mansikoita. Halusin tarkoituksella tehdä tällaisen niin sanotun nakukakun, etten laittanut sivuille mitään koristeita vaan se sai jäädä paljaaksi. Sen huomasin, että seuraavana päivänä marenki oli saanut kosteutta rahkasta, joten se ei enää ollut niin ihanan rapea. Joten tällainen kakku kannattaa tarjoilla heti, mikäli on laittanut marenkia väliin.
Helteistä viikkoa!♥
Apua, miten hyvän näköinen, alkoi tehdä itsekin mieli! - People Believe
VastaaPoistaKiitos kommentistasi! :) Joo se on kyllä herkullisen näköinen ja oli kyllä hyvää! :D
Poista