Slider

Meidän keittiön järjestysvinkit

sunnuntai 30. syyskuuta 2018

  Keittiö on meillä eniten se paikka, joka ei vaan meinaa pysyä järjestyksessä. En ole saanut arkeen sulautettua erilaisia keittiön siivoukseen olevia rutiineja, jotta se pysyisi siistinä. Tiedän sen, että joka aterian jälkeen pitäisi pyyhkiä pöytätasot ja laittaa astiat suoraan koneeseen, mutta en ole saanut tätä vielä siirtymään käytäntöön. Toinen rutiini olisi, että viimeisenä illalla siivoaisi koko keittiön, jotta aamulla voisi ihastella puhdasta keittiötä. Oon kuitenkin iltaisin niin väsynyt, että lasten mentyä nukkumaan en vaan jaksa enää siivota.
  Tykkään kuitenkin järjestyksestä ja keittiön järjestys pysyy paremmin yllä kun jokaisella tavaralla on oma paikkansa. Oonkin keittiön kaappeihin tehnyt pari juttua, joiden avulla saan pidettyä keittiötä edes hitusen siistimpänä.
  Ensimmäisen asia, mikä meillä on toiminut, on kuivien aineiden purkittaminen. Tein tästä alkuvuodesta erillisen postauksen. Purkit ovat Orthexin Gastromax -merkkiset ja niitä saa eri marketeista ja eri koossa. Omani ostin Prismasta ja sain niihin rahaa uppoamaan n.80€ joten kovin halpa investointi tämä ei ollut. Olen kuitenkin ollut tähän todella tyytyväinen ja mies on samaa mieltä!
  Kannet saa helposti auki, Dymolla saa helposti nimettyä mitä missäkin purkissa on sisältönä, kuiva-ainelaatikko pysyy siistinä, kun aukinaisista pusseista ei enää tipu jauhoja tai makaroneja laatikon pohjalle ja muutenkin kokonaisuus on yhtenäinen ja siisti.
  Jotkut ovat huolissaan siitä, että miten tietää sitten parasta ennen päivämäärät, mutta itse en ainakaan osta sellaisia tuotteita kaappiin, joita käytän vain kerran vuodessa. Kuivissa aineissa on hyvät päivämäärät ja ihmettelen jos esimerkiksi pussillista makaronia tai vehnäjauhoja ei saa käytettyä kahdessa vuodessa. Ostan myös lisää vasta sitten kun edelliset on kokonaan käytetty joten mulla ei tällaista ongelmaa ole.

  Olen myös purkittanut mausteet, jotta ne näyttävät yhteinäisemmältä maustekaapissa. Enää ei kaapeista löydy maustepusseja (paitsi jos olen sattunut ostamaan vahingossa isomman pussin, eikä kaikki mausteet mahtuneet kerralla purkkiin). Maustepurkit ovat Ikean Droppar -merkkiset. Niissä ei ole mitään "sirotinta" tai pienempiä välejä joten ruokia maustaessa usein kuuluukin "hups", kun vähän lorahtaa chiliä kastikkeeseen. Mutta kyllä tuohon purkin isoon suuaukkoon äkkiä tottuu.

  Meillä on aika vähän pöytätilaa keittiössä ja kun ennen tykkäsin pitää pöytätasoilla paljon tavaraa, niin nykyään haluan pitää pöytätasot tyhjinä, jotta keittiötä olisi helpompi siivota ja pitää siistinä. Leiville ja hedelmille esimerkiksi piti löytää joku paikka. Olenkin tehnyt maritusoperaation meidän keittiössä ja kaikki ylimääräiset purkit ja tavarat sai lähteä niin sain kaappeihin tilaa.
  Kävin sitten ostamassa Clas Ohlsonilta muovisia koreja, jotka sopivat meidän keittiön kaappiin täydellisesti. Näin kaappien ilme näyttää yhtenäiseltä ja siistiltä ja sain leiville ja hedelmillekin hyvän säilömispaikan ilman, että niitä tarvii pitää pöytätasolla. Yks hyvä puoli vielä on korissa, että leivänmurut eivät leviä pitkin pöytää vaan ne jäävät koriin, josta ne voi kätevästi kipata roskiin.
  Hedelmien ja leipien lisäksi yhdessä korissa on lisää kuiva-aineita (säilykepurkit, kahvi, lihaliemikuutiot yms) ja kertakäyttöastiat löytyvät toisesta korista. Toisessa kaapissa mulla on vielä yksi kori, johon olen laittanut leivontatarvikkeet. Vielä kun astiaston saisi yhtenäiseksi, niin ois täydellistä!
  Me muuten tuossa alkuvuodesta ostettiin Maskusta uusi 6-hengen ruokapöytä, kun meillä aikaisemmin oli 4-hengen pöytä. Ostettiin ihan perus pöytä, koska mittojen suhteen sen piti olla tietyn kokoinen, jotta se mahtuu meidän keittiöön. Emme hankkineet uusia tuoleja vaan otimme mun vanhemmilta pari pinnatuolia, jotka itseasiassa ovat mun isovanhempien vanhat tuolit. Emme halunneet ottaa enempää tuoleja, ettei keittiöstä tule liian tukkoinen, koska toisella puolella on kaksi Trip Trap -syöttötuolia. Oon ollu kyllä niin onnellinen, että keittiönpöydällä on enemmän tilaa!

Miten te saatte pidettyä järjestystä yllä keittiössä? Onko teillä jakaa jotain järjestysvinkkejä?

Aikaisempia postauksia meidän keittiöstä:
Keittiö
Meidän koti
Ruokapöydän muutos Vintage kalkkimaalilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan