Slider

Black friday ostokset ja asiaa kuluttamisesta

sunnuntai 20. tammikuuta 2019

  Joo mä tiedän, että Black Friday oli marraskuussa ja kirjoitan tän postauksen vasta nyt, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan. Ajattelin siis tulla tänne jakamaan parhaimmat Black Fridayn alennuksista ostamani jutut sekä vähän ajatuksia kuluttamisesta.
  Monet somessa kritisoivat Black Friday päivää siitä kuinka se lietsoo ihmisiä kulutushysteriaan. Onhan se toisaalta totta, kun Black Friday ei kosketakaan vaan yhtä päivää vaan monissa kaupoissa olikin koko viikon kestävät Black week -tarjoukset, jotka huipentui maanantain Cyber monday -tarjouksiin. Mutta mulle edelleen BF on hyvä sauma ostaa jotain juttuja, joita ostaisin muutenkin, mutta vaan halvemmalla. En usko, että yksi alennusviikko romuttaa koko elämää jos pitää järjen päässä eikä ostele mitään heräteostoksia vaan sen takia, että halvalla saa. Onhan joulun jälkeen ja juhannuksenakin alennusmyynnit, enkä ole niistä kuullut puhuttavan mitään negatiivista.
  Nämä kulutusasiat ovat olleet nyt puheenaiheena ja itseäkin ne on alkanut kiinnostaa muutamia vuosia sitten. Mähän ostan lähes kaikki vaatteet kirpputorilta ja jos ostan jotain uutena, niin ostan usein alennusmyynneistä ja pyrin välttämään esimerkiksi H&m:n vaatteita, koska ne ei yksinkertaisesti kestä kovin kauaa hyvänä. Kyseisestä kaupasta saatan ostaa esimerkiksi sukkia, legginssejä tai alusvaatteita itselleni.
  En ole mikään shoppailijatyyppi ja olen vuosien saatossa muokannut kulutustottumuksiani vielä enemmän. Mä voin ihan hyvin katsella ihania vaatteita ja kokeillakin niitä, mutta jättää ne silti kauppaan jos en kyseistä vaatetta juuri silloin tarvitse. Nettikaupoista ostan harvoin, koska mulle on tärkeää saada kokeilla vaatetta, enkä jaksa mitään palautusrumbaa. Ennen kirpputoreiltakin ostin paljon vaatteita, koska sieltä sai vaatteita parilla eurolla. Nykyään oon tosi tarkka myös kirpputoreilta ostaessa, mitä kannan kotiin ja tarvinko oikeasti tätä.
  Muistan, kun ennen blogit oli täynnä ostosten esittelypostauksia ja ne oli mun lempipostauksia. Myös silloin mietin, tarviiko joku oikeasti kymmentä eri talvitakkia ja koin olevani huono bloggaaja, koska mulla ei oo tarjota kokoajan erilaisia asuja eri talvitakeilla. Aloinkin tehdä sitten postauksia kirppislöydöistä ja haluan nykyäänkin kannustaa ihmisiä miettimään omaa kulutustaan ja kannustaa käymään kirpputoreilla. Tarviiko kaiken olla uutta? Voisiko kirpputoreilta ostaa oman näköisiä vaatteita ja tavaroita?
  Black Friday oli tosiaan poikkeus kun ostin itselleni jotain uuttakin ja toivon ainakin, että nämä ostamani Adidaksen vaatteet pysyvät hyvinä monta vuotta.

  Oon tosiaan pitkään haaveillut Adidaksen vaatteista, mutta ne on niin älyttömän kalliita, enkä halua maksaa lähemmäs 100 euroa hupparista. Välillä nimittäin tuntuu, ettei kalliit vaatteet välttämättä ole yhtään sen parempilaatuisia. Niken vaatteiden laatuun oon kyllä ollut tyytyväinen joten ostin sitten testiin Adidaksen vaatteita. Ensimmäinen huppari on mulla ollut päällä lukemattomia kertoja. Se on ihanan lämmin ja rento sekä toi väri on ihan mun lemppari. Toisena ostin vetoketjullisen takin, jossa on mulle tuttua viininpunaista. Tääkin on kyllä tosi kiva. Nämä tais molemmat olla n.30-40% alennuksessa.
  Jyskistä kävin hakemassa rahin päällä olevan torkkupeiton. Se taisi olla puoleen hintaan. Se on muuten tosi lämmin, ihanan pehmeä ja sopii täydellisesti meidän sisustukseen. Toivottavasti se olisi myös laadultaan hyvä, eikä hajoa tai mene heti huonoksi.
  Jollyroomilta olin suunnitellut katsovani lisää näitä lego säilytyslaatikoita. Black Fridayna ne olikin mun onneksi alennuksessa joten tilasin pari vaaleanpunaista laatikkoa meidän tytölle.

Millainen kuluttaja sä olet? Ostatko uutena vai käytettynä? Hyödynnätkö alennusmyyntejä?

2 kommenttia:

  1. Kivoja löytöjä oot tehnyt :)! toi torkkupeitto näyttää aika ihanalta <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan