Slider

Sängynpääty vanhasta ovesta

lauantai 31. elokuuta 2019

  Olen yrittänyt etsiä meille sängynpäätyä kauan! Puhutaan siis ihan vuosista. En ikinä kuitenkaan löytänyt mieluista tai tarpeeksi halpaa. En halunnut kuitenkaan laittaa kovin montaa satasta yhteen sängynpäätyyn.
  Yksi perhetuttu sitten myi vanhoja ovia ja ajattelin, että tuosta minä teen sängynpäädyn meille. Mähän tykkään maalaisromanttisesta sisustuksesta, ja olen aina haaveillut vanhojen ovien käyttämisestä sisustuksessa. En ollut koskaan toteuttanut tätä haavetta.
  Ostin sitten oven ja ensimmäisenä tein sille soodapesun. Ostin kidesoodaa kaupasta ja ohjeen mukaan sekoitin sekaan vettä ja pesin oven. Soodapesu auttaa lian lisäksi poistamaan hajuja. Pestessäni huomasin, että oven yhdestä välistä alkoi tulla pieniä kärpäsiä, ja ajattelin oven olevan pilalla. Mutta onneksi näin ei ollut! Niiden tulo loppui aikanaan.
  Halusin maalata oven kalkkimaalilla, enkä soodapesun jälkeen käsitellyt ovea millään lailla. Aloin vaan sutimaan valkoista kalkkimaalia vanhan maalin päälle. Sen virheen tein, että ehdin jo vahaamaan oven, kunnes muistin, että munhan piti vähän hioa ovesta kulmia vähän auki, että siitä tulisi kuluneen näköinen. No, sehän pölytti sitten kivasti ja lopputulos ei ollut niin hieno. Joten tietysti ensin hionta ja sitten vasta lopuksi vaha. Ehkä ensi kerralla muistan, haha!

  Ostimme putkijalat ja Timo rälläkällä otti siitä ylimääräistä pois ja ruuvasi oveen kiinni. Ongelmia tuli hiukan siinä, kun laitettiin sängynpääty paikoilleen ja olisi pitänyt alkaa nukkua. Ovi nimittäin haisi aivan liikaa vahalta, että mulle tuli siitä pää kipeäksi. Viikon verran ovi tuoksui vielä voimakkaasti vahalta, mutta onneksi sekin sitten häipyi. Haha.
  Edit. Emme muuten kiinnittäneet päätyä seinään vaan ostimme tarpeeksi lyhyet jalat, että sängyn oma paino pitäisi painavan puuoven paikoillaan. Vaikka kieltämättä olisin halunnut päädyn ehkä hiukan korkeammalle, mutta en halunnut reikiä seinään tms. Joten mennään näin.

  Oon kyllä tyytyväinen tähän! Yhteensä rahaa meni n.60€, mikä on todella vähän verrattuna siihen, mitä sängyn päädyt nykyään maksavat kaupassa. Haaveena on joskus tulevaisuudessa tehdä ruokapöytä vanhasta ovesta ja teetättää siihen lasi päälle. Mutta sen aika on joskus, kun on vähän enemmän tilaa.

Mitä mieltä ootte sängynpäädystä? Ootteko te käyttäneet vanhaa ovea sisustuksessa?

4 kommenttia:

 1. Oho! Onpa hauska idea, ja tosi kivannäköinen tuli! :o :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, monet käyttää vanhoja ovia sisustuksessa! :D Kiitos paljon Sini! :)

   Poista
 2. NO WAU! 💜 Todella magee!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Jasu! :) Itsekin kyllä tykkään kovasti!♥

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan