Slider

Kiitollisuuspäiväkirja

torstai 7. toukokuuta 2015

Oletko kuullut kiitollisuuspäiväkirjasta? Minä olen joskus kuullut, mutta en ole sen enempää asiaa miettinyt. Halusin kuitenkin testata kyseistä menetelmää, sillä uskon ajattelutavalla olevan suuri vaikutus hyvinvointiin. Kiitollisuuspäiväkirjan idea on siinä, että joka päivä kirjoittaa esimerkiksi viisi asiaa, josta on ollut sinä päivänä kiitollinen. Tällä tavalla kiinnittää ajatuksensa niihin positiivisiin asioihin ja toivottavasti ainakin vähemmän niihin negatiivisiin juttuihin ja niihin, mitkä on sillä hetkellä huonosti. Kukaan ihminenhän ei välty elämässä vastoinkäymisiltä, ja jokaisella ihmisellä on erilaiset tavat selvitä niistä. Itse kuitenkin uskon, että omalla asenteella ja sillä, miten katsoo maailmaa on myös suuri merkitys. Ajattelen, että ne asiat, joilla mieltämme ruokimme, vaikuttaa elämäämme, valintoihimme ja käyttäytymiseemme. Sillä on esimerkiksi todella suuri merkitys jos me ajattelemme: "en mä edes kokeile, kun epäonnistun kuitenkin" verrattuna siihen, jos me ajattelemme: "olen epäonnistunut tässä monta kertaa, mutta yritän silti, koska pääasia on, että yrittää parhaansa."

En siis ajattele, että keskittymällä positiivisiin asioihin, negatiivisia asioita olisi jotenkin vähemmän. Myös vaikeat ja negatiivisetkin asiat tulee selvittää ja niille tulee antaa oma aikansa. Elämässä ei pääse eteenpäin jos ei ensin käsittele myös niitä vaikeita tunteita ja asioita. Negatiivisten tunteiden patoaminen sisälle tuottaa vain itselle pahaa oloa ja myöhemmin jopa läheisille ihmisille. Kaikenlaiset tunteet ovat sallittuja eivätkä tunteet ole ikinä vääriä, mutta ne asiat, kuinka reagoimme tunteisiimme, voivat olla vääriä. Tarkoitan tällä esimerkiksi sitä, että vihaisena sanomme pahasti puolisollemme tai heittelemme tavaroita tai muuta sellaista. Näihin me voimme itse vaikuttaa.

Pyrin itse ajattelemaan positiivisesti ja ajattelen, että jokaisessa ihmisessä ja asiassa on jotain hyvää. Ajattelen myös, että vastoinkäymisistä voi seurata jotain hyvää, jonka ymmärtää vasta myöhemmin. Pystyn näin ajattelemaan paljon useammin toisten elämästä, mutta omassa elämässä jään usein junnaamaan niihin negatiivisiin asioihin ajatuksissani. Siksi haluan kokeilla kiitollisuuspäiväkirjaa, jotta näkisin ympärilläni myös ne positiiviset asiat vastoinkäymistenkin keskellä. Haluan opetella olemaan kiitollinen vielä enemmän myös niistä asioista, joita liian usein pitää itsestäänselvänä kuten ruokaa jääkaapissa tai puhdasta vettä kraanasta.


Minä olen tänään kiitollinen lämpimästä ilmasta, poikani naurusta, kuumasta suihkusta, kylmästä ja raikkaasta vedestä jääkaapissa, puhelusta äidin kanssa ja hyvästä musiikista radiossa.

"Myrskyn läpi aurinkoon,
vaikeuksien kautta voittoon, 
tänään vahvempi mä oon."

Gfm - Vahvempi

Mistä asioista sinä olet tänään kiitollinen? Jos haluat, niin lähde mukaan kokeilemaan kiitollisuuspäiväkirjaa! :)

6 kommenttia:

 1. Kuullostaa hauskalta, totahan vois itsekin kokeilla! :)
  Sun kuvat on tosi hyvänlaatuisia ja teksti ihan supersujuvaa- tosi kiva lukea!

  http://roosa-staypositive.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! :) Kiitos paljon Roosa, kiva kuulla kehuja! :)♥

   Poista
 2. Ihana idea :)
  Minä olen tänää kiitollinen kahdesta ihanasta vaunulenkistä upeassa säässä, kevään ensimmäisestä jätskistä, tyttäreni ekasta naurusta <3, upeasta työtarjouksesta (jonka jouduin kyllä torjumaan, koska tytsy on liian pieni vielä siihen että palaisin töihin), mieheni halauksesta ja ihanista sanoista <3,Olen kiitollinen meidän pienestä perheestä! Täytyy varmaan koittaa tuon kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittamista, koska näiden kirjoittaminen sai olon todella onnelliseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, ihana lukea myös sun kiitollisuuden aiheita.♥ Tulee itsekin hyvälle mielelle kyllä toisen hyvästä mielestä. :) Kannattaa kirjotella ylös. :) Voihan niitä vaikka lukea vaikka sitten muistutuksena, kun on vähän huonompi päivä. :D

   Poista
 3. http://janika-rulla.blogspot.fi/2015/05/positiivisuus-paivakirja.html

  Piti linkata toi kun aikamoinen sattuma :D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan