Slider

Herkullinen päärynäpiirakka

sunnuntai 25. lokakuuta 2015

  Harvemmin sitä tulee pidettyä kovin pitkiä postaustaukoja, mutta nyt tuntu, että tällainen pieni viikon kestävä hengähdystauko oli paikallaan. Meidän pojalla on tällä hetkellä joku vaihe menossa, ettei tuosta nukahtamisesta oikein meinaa mitään tulla, niin oon sitten tarkoituksella sysänny blogijutut syrjään ja keskittynyt perhe-elämään. Mutta oonpahan ainakin saanut kuvattua materiaalia postauksia varten.
  Tänään ajattelin tulla jakamaan teille päärynäpiirakan ohjeen. En ole koskaan tehnyt mitään jälkiruokia tai leivonnaisia päärynästä, mutta siitä on tullut lähikuukausina mun lempparihedelmä ja sitä tulee ostettua melkein aina kaupasta. Googlettelin sitten erilaisia reseptejä netistä. Jouduin skippaamaan kaikki, mihin tarvittiin esimerkiksi maitorahkaa tai tuorejuustoa, sillä tarkoitus oli tehdä piirakka niistä aineksista, mitkä kotoa löytyi tällä hetkellä. Löysinkin tämän reseptin netin syövereistä ja vähän jouduin muokkaamaan sitä, koska meiltä ei kaikkia aineksia löytynyt. Herkullista siitä tuli joka tapauksessa joten siksi jaan sen tänne. Piirakka oli sitä paitsi helppo tehdä! :)

Ainekset (n. 10 annosta):

Murotakina

100g pehmeää voita
4dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa (jätin pois, koska meillä ei ollut)
0,5 tl kardemummaa

Pohja

3/4 murotaikinaa
1 kananmuna
150g vaniljajogurttia (itse käytin maustamatonta jogurttia + ripaus vanilliinisokeria)

Täyte

1-2 päärynää (laitoin yhden ison)
1 dl aprikoosimarmeladia (jätin pois, koska meillä ei ollut)
1/4 murotaikinaa

1. Sekoita murotaikinan kuivat aineet keskenään. Nypi pehmennyt rasva (lämmitä vähän aikaa mikrossa, mutta älä sulata!) kuivien aineiden joukkoon.
2. Ota 3/4 murotaikinaa ja lisää joukkoon kananmuna ja jogurtti. Sekoita tasaiseksi.
3. Voitele n.24cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka ja laita taikina pohjalle.
4. Viipaloi päärynä ja asettele taikinan päälle. Jos käytät marmeladia, niin levitä se päärynöiden päälle. Ripottele 1/4 murotaikinaa piirakan päälle.
5. Paista 200 asteisessa uunissa n.20-25 min, että piirakassa on kaunis kullanruskea väri.

  Tämä päärynäpiirakka kaipasi mielestäni seuraksi jotain kuten sen aprikoosimarmeladin siihen päälle tai sitten sen voisi tarjoilla vaikka vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa. Piirakka on kuitenkin ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ja mä ainakin itse tykkäsin paljon tuosta kardemumman mausta piirakassa! Oon tottunut tekemään omenapiirakkaa, niin tämä on hyvä vaihtoehto sille.

10 kommenttia:

  1. Voi nam miltä tuo piirakka näyttää! Pitääpä kokeilla tuota ohjetta ens herkkupäivänä :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyl hyvää! :) Herkkupäivä tekis mullekin hyvää. :D On nimittäin tullu herkuteltua nyt lähiaikoina aika paljon. :P

      Poista
  2. Näyttää superhyvältä! :P Tykkään leipoa piirakoita juurikin niiden helppouden ja nopeuden vuoksi ja tuo päärynä makuna kuulostaa ihanan eksoottiselta, joten laitan ehdottomasti reseptin talteen kokeilua varten. :)

    http://jennislullaby.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on kyllä kokeilemisen arvoinen! :) Päärynä maistu kyllä tosi hyvältä tässä piirakassa :)

      Poista
  3. Voi ei, nyt tuli näppäilyvirhe ja kun olin juuri kopioinut tämän osoitteen (reseptiä varten) niin liitin sen vahingossa kommenttini perään :D Itselläni on siis tapana jättää oman blogini osoite, ikäänkuin allekirjoituksina kommenttiin :) Pahoittelut vielä häsläyksestä!

    http://justsayinghianne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei haittaa yhtään. :) Itsekin joskus linkitän blogini kommentin perään ja sitten yritän muistaa tarkastaa, että linkki on kans oikea, etten ole välissä kopioinut mitään muuta, minkä sitten linkittäisin blogin osoitteen sijasta. ;D

      Poista
  4. oii on kyllä niin hyvän näköstä piirakkaa, et vois huomenna jopa kokeillakin, jos keksin miten saan tehtyä tän ilman kananmunaa :p !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla! :) Itse murutaikinaan ei kananmunaa tarvi, että en osaa sitten sanoa kuinka paljon piirakkaan vaikuttaa jos kananmunan jättää pois. :)

      Poista
  5. Vitsi miten paljon mulla onkaan mennyt ohi! :O Aloin jo kolmannen sivun jälkeen ihmettelemään, että mitenhän olen onnistunut missaamaan näin paljon ja tarkistin lukulistaltani, etten seurannut jostain syystä enää sun blogia! Tosi hämmentävää! No asia on nyt korjattu ja jatkan vielä lukemista. :D Tähän reseptiin oli vaan pakko palata, kun vaikutti todella hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijaa, no onpa outoa. ;o Mut hyvä et pääsit taas kartalle. :D Tää oli kyllä herkullista! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan