Slider

Paras omenapiirakka

torstai 18. elokuuta 2016

  Mulla on yks vakio omenapiirakan ohje, jonka oon kokenut parhaimmaksi ja helpoimmaksi. Tämä resepti on mun äidin kotitalouskirjasta ja haluan jakaa sen teillekin. Piirakkaahan voi muokata vaan vaihtamalla täytteet esimerkiksi mustikoihin tai muihin marjoihin, niin saa marjapiirakan. Toimii myös hyvin niin! Itse teen aina pellillisen omenapiirakkaa ja pakastan ylimääräiset palat vieraita varten. Puolittamalla reseptin piirakan voi tehdä piirakkavuokaan. Omenapiirakkaa voi syödä esimerkiksi vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa, mutta se on oikein hyvää myös ilman mitään lisukkeita.
Ainekset (pellillinen)

Taikina:

4 kananmunaa
3 dl sokeria
4 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja (itse käytän aina vehnäjauhoja)
2 tl leivinjauhetta
200 g margariinia tai voita (itse käytän aina voita)

Pinnalle:

Omenaa ja määrä maun mukaan (itse käytin 2 kpl tavallisen kokoista omenaa, mutta kuten huomaa kuvasta, niin omenaa ei mitenkään reilusti ole)
Sokeria
Kanelia

Valmistusohjeet:

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sulata rasva. Lisää molemmat muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen.
3. Levitä taikina pellille.
4. Pilko omenat sopiviksi paloiksi ja lisää taikinan pinnalle.
5. Lisää vielä sokeria ja kanelia.
6. Paista 200 asteessa n. 30 min uunista riippuen. Itse en katsele juurikaan kellosta vaan väristä, milloin otan piirakan pois uunista.



Herkullisia syysiltoja!♥

4 kommenttia:

  1. oi nam näyttääpä herkulliselta pitäisi itsekkin varmaan kokeilla eikä reseptikään näytä kovin vaikealta
    -vilma

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! On kyllä tosi helppo ja hyvääkin vielä! :)

      Poista
  2. Oi että! Nyt tuli vesi kielelle, älyttömän hyvän näköistä! <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan