Slider

Päivä kanssani ma 26.11 - Elämää kolmen alle 4-vuotiaan kanssa

keskiviikko 28. marraskuuta 2018

  Hei! Niin kuin olen sanonut, niin mun arki on tällä hetkellä aika kiireistä kolmen pienen lapsen kanssa. Eikä se aina huono juttu ole, sillä monesti päivät menee vaan todella nopeasti. Välillä tunnit taas tuntuu todella pitkältä, varsinkin kun on väsynyt ja odottelen Timoa töistä.
  Eniten negatiivisesti arkeen vaikuttaa katkonaiset yöunet, mutta onneksi se on vain väliaikaista. Päivä kerrallaan.♥ Tällä hetkellä arki meillä on tämän näköistä:

Klo.00:34 Vauva herää. Syötän hänet ja laitan hänet takaisin nukkumaan.

Klo.01:32 Ja taas syöttö.

Klo.02:48 Ja taas... Vaihdan samalla vaipan.

Klo.05:50 Ja syöttö. Jossain vaiheessa yötä E tuli meidän viereen ja olin niin väsynyt, etten jaksanut viedä häntä omaan sänkyyn. Timo vei hänet sitten aamulla, kun hän heräsi töihin.

Klo.07:30 Herään R-poika vieressäni A:n ja E:n puheensorinaan ja kikatukseen. Hyssyttelen heitä, jotta vauva saisi vielä nukkua. Aletaan tehdä heti aamutoimia rutiinilla. Yökkärit pois, vaatteet päälle, hampaiden pesu ja aamupala.

Klo.07:55 Heräilee R-poika ja haluaa heti ruokaa. Isommat lapset ovat aamupalalla, kun imetän sohvalla. Imetyksen jälkeen valmistan itselleni smoothien, jota on helppo juoda samalla kun touhuaa kaikkea muuta. Laitan myös musiikkia soimaan. Tänään A:lla on kerhopäivä joten tehdään eväät hänelle.


Klo.08:30 Laitan A:lle ja E:lle ulkovaatteet valmiiksi lattialle ja kehoitan heitä pukemaan. Autan heitä tarvittaessa ja pyydän heitä odottamaan eteisessä. Puen R:n seuraavaksi ja laitan turvakaukaloon odottamaan. Hän onneksi vaikuttaa hyvin tyytyväiseltä siellä. Viimeisenä laitan itselleni ulkovaatteet ja lähdemme ulos, jossa onkin ihana ilma!

Klo.09:14 Esikoisen kerhoonviennin jälkeen käymme laittamassa auton lämmitykseen ja tulemme sisälle. Valmistelin vielä kaikki tarvittavat jutut laukkuun R:n 2kk neuvolaa varten ja täytin mielialalomakkeen omasta mielialastani viime viikon ajalta. Sain lomakkeen viime neuvolakäynniltä ja sillä yritetään seuloa mm. synnytyksen jälkeistä masennusta.

Klo.10:03 Ollaan muutaman minuutin myöhässä neuvolasta ja saadaankin mennä heti sisälle. Kaikki hyvin! R on kasvanut hyvin ja sai suun kautta ensimmäisen annoksen Rota-rokotetta. Juteltiin myös mun hyvinvoinnista ja kieltämättä tämä arki on nykyään aika raskasta ja huonot yöunet vie mielen aika matalaksi välillä.

Klo.11:07 Kotona! Laitan heti ruoan liedelle. Siirrän R:n turvakaukalosta vaunuihin, mutta hän ei nukahdakaan uudestaan joten syötän hänet ja saan hänet nukahtamaan. E haluaa mennä päikkäreille, vaikka kerronkin että joudun hänet pian taas herättämään, kun haetaan A kerhosta. Alan kirjoittaa tätä postausta, jotta muistan aamupäivästä edes jotain.

Klo. 11:45 Joudun herättämään E:n ja hän on aika kiukkuinen, mutta yllättävän hyvin hän saa kasattua itsensä väsymyksestä huolimatta. Haetaan A kerhosta ja tullaan kotiin laittamaan ruoka loppuun.

Klo.12:30  Syödään ruoka ja lupaan pelata muistipeliä A:n ja E:n kanssa.


Klo.13:00 Vauva nukkuu ja A ja E  leikkii keskenään, niin käytän ajan hyödyksi ja teen blogijuttuja ja samalla tilailen vihdoin pari Adidaksen paitaa itselleni alennuksesta.

Klo.16:00 R:llä on tällä hetkellä tiheän imun kausi ja viihtyy siksi tissillä tunnin verran... Tuleekin kiire tehdä ruokaa, mikä onkin vähän haastavaa, kun R on niin väsynyt, että itkee vaan koko ajan, muttei kuitenkaan saa unen päästä kiinni. Heijaan vaunuja samalla, kun paistan pihvejä.

Klo.17:05 Saan vihdoin hengähtää, kun Timo tulee töistä.

Klo.17:55 Äiti oli mulle soitellut, enkä ollu kuullut, niin soittelin hänelle takaisin ja puhuttiin melkein tunnin verran puhelimessa.

Klo.19.15 Aloitamme iltatoimet eli siivous, yökkäreiden vaihto, iltapala, hammaspesu, iltasatu, iltarukous ja nukkumaan. Timo nukuttaa isommat lapset ja minä keskityn R:n syöttämiseen ja nukuttamiseen.
Klo.20:11 Saan hänet nukahtamaan, mutta ei mene kauaa, kun hän taas herää. Katselen samalla kännykästä Koko Suomi leipoo -ohjelmaa, kun yritän nukuttaa R:ää uudestaan.

Klo.22:05 R vihdoin nukahtaa ja itsekin olen niin väsynyt, että pesen hampaat, selaan vähän puhelinta ja nukahdan.

Mukavaa keskiviikkoa!♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan