Slider

Meidän vauva-arjen helpottajat

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

  Sain postaustoiveen siitä, mitä hankintoja teemme tai olemme tehneet uudelle vauvalle, mutta koska olen kaikki säästänyt esikoiselta, niin oikeastaan mitään suurempia hankintoja emme aio tehdä. Toki lapset ovat erilaisia ja tarvittaessa ostamme juttuja sitten vauvan syntymän jälkeen, mikäli joku juttu tuntuu tarpeelliselta juuri meidän arkea helpottamaan. Oikeastaan olen sitä mieltä, että nykyään on aivan liikaa kaikenmaailman härpäkkeitä, joita mainostetaan sillä tyylillä, että ilman et tätä tuotetta pärjää. Kannattaa siis miettiä tarkoin, mitä tarvitsee ennen vauvan syntymää ja minkä voi ostaa vauvan syntymän jälkeen. Jokainen perhe toimii omalla tavallaan ja pyörittää sitä arkea ja lisäksi jokainen lapsi on erilainen joten vinkkejä kannattaa ehdottomasti ottaa muilta äideiltä ja miettiä omalle kohdalle onko sellaiselle tarvetta ennen kuin ryntää kauppaan tai nettikauppaan tekemään tilausta. Lisäksi kannustan lasten tavaroita ostaessa tsekkaamaan esimerkiksi facebook-kirpputorit, livekirppikset tai tori.fi:n yms, koska jos kaiken ostaa uutena, niin rahaa saa kyllä uppoamaan!
  Halusin kuitenkin esitellä tässä postauksessa isompia juttuja, mitä meiltä jo löytyy jos vaikka joku saisi tästä postauksesta vinkkejä. Näitä etsiessä olen käyttänyt hyväksi blogeja ja keskustelupalstoja, joiden kautta sitten olen tehnyt päätökset siitä, mikä merkki ja malli meille kotiutuu.

Vaunut + turvakaukalo


  Katselin paljon vaunuja ja ajattelin, että ne haluan hankkia meidän esikoiselle uutena. En halunnut kuitenkaan maksaa mitään tuhatta euroa pelkistä vaunuista, joten suosiolla jätin esimerkiksi Emmaljungan vaunut katsomatta. Löysin netistä Preeco.fi -nimisen nettisivuston, joka myi Kunert -merkkisiä lastenvaunuja ja heillä oli myynnissä myös vaunupaketteja, johon kuului mukaan vaunujen lisäksi esimerkiksi turvakaukalo, hoitolaukku, isofix-telakka autoon ym. Vaunut ovat saksalaiset ja ne tulivat suoraan kotiovelle ilman välikäsiä joten siksi heidän hintansa ovat edulliset. Mietin kauan uskallanko heiltä lähteä tilaamaan kuitenkaan noinkin arvokasta tuotetta, mutta onneksi uskalsin! Nettisivut ovat ihan suomenkieliset ja muistaakseni toimituksen kanssa ei ollut mitään ongelmia eikä minkään muunkaan kanssa. Taisivat ehkä olla vähän myöhässä, mutta siitä sain asianmukaiset ilmoitukset.

kuva12  
  Olen ollut todella tyytyväinen vaunuihin ja turvakaukaloon. Vaunut ovat siis yhdistelmärattaat, joissa on vaunukoppa sekä ratasosa ja vielä turvakaukalonkin saa kiinni runkoon erikseen. Ulkonäkö on todella siisti ja niitä on ihasteltu monet kerrat, kun oon niillä ulkona liikkunut. Muutamaan otteeseen oon saanut jopa miehiltä kommenttia ja yks noin nelikymppinen mieskin kommentoi, kuinka on niin hienot vaunut ja on jousitukset ja kaikki. Haha. Jos miinuspuolia pitää hakea, niin ois ehkä hyvä, että vaunukoppa ja ratasosa olisivat erikseen tai että rungon saisi ihan paljaaksi. Vaikka turvakaukalonkin saa vaunuihin liitettyä, niin siitä ei kuitenkaan saa irroitettua hirveästi noita kangasjuttuja, jolloin ne näyttää ehkä vähän tyhmiltä. Meidän poika ei myöskään hirveästi viihtynyt ratasosassa, koska sen istuma-asento oli ilmeisesti vähän huono hänelle. Matkarattaissa hän viihtyy hyvin. Vaunuissa on heittoaisa, mutta kun lapsi on kasvot menosuuntaan päin, niin vaunuja on vähän kömpelö käännellä, kun esimerkiksi toisella puolella ei ole jousituksia ollenkaan. Mutta muuten kyllä tykkään älyttömästi enkä malta odottaa, että saan ne taas ottaa käyttöön!

IMG_4381
(*Kuvan Adidas -legginssit saatu blogin kautta)
Baby's only -lämpöpussi

  Tästä lämpöpussista oonkin tehnyt erikseen postauksen ja se löytyy tästä. Ihanaa, että meille tulee taas talvivauva, niin tätä voi hyödyntää. Lämpöpussi oli niin kätevä, kun sen sai turvakaukaloon, eikä esimerkiksi kyläily tai kauppareissuille tarvinnut pukea vauvalle hirveästi päälle ja lämpöpussia pystyi aukaista esimerkiksi kaupassa ollessa. En esimerkiksi käyttänyt ikinä mitään toppahaalareita vauvalla, kun lähdettiin kyläilemään. Ulkona vaunuissakin käytin tätä lämpöpussia ja silloin kyllä pidin sellaista karvaista karhuhaalaria, mutten mitään paksumpaa.

IMG_0387

Sitteri ja leikkimatto

  Ajattelin, että sitteri olisi ollut meille tarpeellinen, mutta poikamme ei siinä juurikaan ollut. Ehkä sitä tarvii enemmän toisen lapsen kanssa, mistä sitä ikinä tietää. Olin lukenut paljon Baby björnin sitteristä ja sellaisen meille myös hankin. Onhan noilla myös hyvä jälleenmyyntiarvo, että vaikka se jäisi tarpeettomaksi myös toisen lapsen kanssa, niin saa sen varmasti myytyä eteenpäin. Leikkimaton ostimme Ikeasta, eikä siinä oikeastaan ole mitään ihmeempiä. Enkä löytänyt siitä muutenkaan kovin hyvää kuvaa. Ei nämä turhia olleet kuitenkaan, sillä monet kerrat esimerkiksi suihkussa käydessä, laitoin pojan sitteriin ja toin kylppäriin joten se toimi kyllä arjen pelastajana.

IMG_0133

IMG_0520

Hoitopöytä

  Emme ostaneet hoitopöytää erikseen vaan meillä toimi esikoisen kanssa Ikean lipasto todella hyvin hoitopöytänä. Tykkäsin siitä, että lipaston laatikoihin sai laitettua kaiken tarpeellisen vaatteista ja hoitotarvikkeista lähtien ja ne oli koko ajan käden ulottuvilla. Mietin kyllä hetken, että pitääkö meidän laittaa tämä lipasto myyntiin ja ostaa pienempi hoitopöytä, sillä meillä tulee makuuhuoneessa olemaan aika ahdasta, mutta eiköhän me yritetä saada se mahtumaan.

IMG_9265

  Siinä nämä meidän isommat jutut vauvaa ajatellen. Pinnasänkyä en erikseen tähän maininnut, mutta meillä on Ikean Sundvik -mallinen sänky, josta saa laidan pois, kun lapsi osaa jo mennä itse sänkyyn ja tulla sieltä pois. Tällä hetkellä se on meillä pojalla käytössä ja hankimme hänelle uuden sängyn, jolloin saamme pinnasänkyn uudelle vauvalle. Tietenkin on paljon kaikkea pientä, mitä tarvitsee myös, mutta halusin tähän mainita nämä isommat jutut. Totta kai pienempiä juttuja tulee ostettua uudelle vauvalle kuten vaatteita, leluja ja vaippoja. (Siitä tulikin mieleen, etten ole ostanut vielä vaippoja, mutta ehtiihän sitä) Sen lisäksi lahjaksi saa kuitenkin paljon nimenomaan vaatteita ja leluja, niin eiköhän sitä taas yhden vauvan kanssa pärjätä. ♥

4 kommenttia:

 1. Aika samoja juttuja kun meidän listalta löytyy! En jaksa alkaa keräilemään mitään turhuuksia kaappeihin, vaan näillä samoilla tarvikkeilla ollaan pärjätty hyvin :) Innostuisitko kirjoittamaan postausta tulevan vauvan vaatteista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama ja kattoo sitten tilanteen mukaan jos jotain eri juttuja tarvii, mitä aikaisemmin ei ole tarvinnut. :) En ole hirveästi ostanut vauvan vaatteita, kun emme tiedä tulevan vauvan sukupuolta ja meillä on jo ennestään poikien vaatteita sekä neutraaleja. Olen kyllä varautunut myös tytön tuloon ja ostanut kirppikseltä vähän tyttöjen vaatteita joten voi olla että jonkinlaisen postauksen saisin tehtyä. Kiitti vinkistä! :) Vaatepostauksia tulee varmaan enemmän sitten kun vauva on syntynyt. :)

   Poista
 2. Vaikka mulla ei ole lapsia, mutta luen muutamia blogeja, joissa on asiaa myös lapsista, niin olen ksuhistellut kyllä noita vaunujen hintoja :D En ikinä maksaisi kyllä tonnia vaunuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ne on kyllä ihan älyttömän hintaisia! Hienoja kylläkin ja hyvä jälleenmyyntiarvo, mutta silti! ;o :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan