Slider

Viikonlopun omenamuffinssit

sunnuntai 16. lokakuuta 2016

  Heips! Mun on tähän alkuun aivan pakko hehkuttaa sitä kansalaisopiston järjestelmäkamerakurssia, jolla olen. Kerrankin mä olen tyytyväinen tällaisen reseptipostauksen kuviin! Kuvasin nämä mun 50mm f/1.8 objektiivilla ja täytyy tähän myöntää, etten ole osannut kuvata sillä aikaisemmin ollenkaan. Kuvista on tullut epätarkkoja, eikä lainkaan sitä mitä olisin halunnut. Olen aina halunnut ottaa tämän tyyppisiä kuvia, jossa kuvattava kohde on terävänä edessä, mutta tausta epätarkka. Ja nyt vihdoin onnistuin! Lähdin järkkärikurssille siksi, että voisin kehittyä valokuvaajana ja saada myös tänne blogin puolelle parempia kuvia ja koen ainakin itse kehittyneeni jo nyt. Oppimista vielä on ja varmasti täällä blogin puolella nähdään myös ei-niin-hyviä-kuvia, mutta eiköhän tämä tästä! Seinäjoen seudulla asuville tiedoksi, että keväällä on tulossa myös Blogiin kuvaaminen -niminen kurssi kansalaisopiston järjestämänä ja siellä näytti olevan vielä tilaa, kun kurkkasin. Itse olisin mennyt sinne, mutta syntyvä vauva vähän rajoittaa. Oon kyllä ollut todella tyytyväinen tähän nykyiseen Järjestelmäkamera tutuksi II -kurssiin.

  Mutta nyt siihen itse postauksen aiheeseen: leivoin nimittäin meidän pojan kanssa omenamuffinsseja. Taisin viimeksikin jakaa  täällä blogin puolella omenareseptin, mutta yleensä siinä käy niin, että ostan omenoita kaupasta, joista osa jääkin sitten syömättä ja mun on pakko ne johonkin käyttää, kun en haluaisi roskiinkaan heittää. Tuttuun tapaan taas googletin reseptejä ja päädyin tähän Kinuskikissan reseptiin.

Omenamuffinssit
(n.20 kpl)

Taikina:
200g voita tai margariinia
2½ dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
ripaus suolaa
2½ dl maitoa

Täyte:
2 kpl hapanta omenaa
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia

Valmistusohje:

1. Pehmennä voita joko huoneenlämmössä tai todella vähän mikrossa. Sen verran tosiaan vaan, että sitä on helpompi vatkata! Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat joukkoon yksitellen.
3. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen taikinaan.
4. Laita taikina paperisiin muffinssivuokiin. Sitä saa olla aika reilusti. Itse laitoin melkein täyteen asti. Laitoin paperiset muffinivuoat vielä erikseen metalliseen ja silikoniseen muffinivuokaan.

5. Kuori ja pilko omenat ohuiksi lohkoiksi ja siitä vielä 2-3 osaan tai itsellesi sopiviksi paloiksi.
6. Sekoita omenoiden joukkoon fariinisokeri ja kaneli.
7. Painele omenanpalasia vuokiin taikinan sisään.
8. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.


8 kommenttia:

  1. Oi vitsit miten herkullisilta nää näyttää! <3 Itsekin aina tulee leivottua juuri niistä jämä raaka-aineista jotakin, tästä syystä banaania sisältävää leivontaa tulee tehtyä paljon kun tummaksi menneitä banaaneja ei haluaisi syödä mutta ovat silti käyttökelpoisia kokkailuihin :)

    https://notttwice.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo oli kyllä tosi hyviä! :) Itse hyödynnän myös banaaneja juuri tuon takia mitä sanoit. :) Niitä ei ehkä tee mieli enää syödä tummana, mutta leipomiseen ne on just hyviä :)

      Poista
  2. Oi nam miten herkullisen näköisiä!<3 Pakko testata näitä :)

    http://jeannays.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Katoin muuten heti ensimmäiseksi, että onpa ihania kuvia!!♥ Pitäisi varmaan itsekin katsella noita kansalaisopiston kamerakursseja, sillä niiden avulla se oma järkkäri kyllä tulee varmastikin tutuksi :') Kinuskikissan reseptit ovat kyllä ihania, joten taidanpa laittaa tän testiin :)

    http://anskisss.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos!♥ Kannattaa kyllä ehdottomasti ja yleensä kansalaisopiston kurssit ei hirveän kalliita edes ole. :) Mä itsekin hyödynnän kyllä paljon just kinuskikissan reseptejä ja ne on kyllä tosi hyviä! :)

      Poista
  4. Nam, ovatpa herkullisen näköisiä! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan