Slider

Raivausriennot - Näin poistin kodistamme 500 tavaraa

lauantai 11. toukokuuta 2019

  Ammattijärjestäjä Laura Holmström järjesti alkuvuodesta Facebookissa tapahtuman "Tammikuun raivausriennot", jossa tarkoitus oli poistaa tammikuun ensimmäisenä päivänä 31 tavaraa, toisena päivänä 30 tavaraa jne - eli minimalismi -peliä käänteisenä. Saman pelin voi tehdä niin, että poistaa ensimmäisenä päivänä yhden tavaran, toisena kaksi tavaraa jne. Tarkalleen poistettuja tavaroita tulee 496, mutta lopuilla päivillä itse löysin ainakin vähän extratavaroita joten taisin yhteensä poistaa reilu 500 tavaraa.
  Ensimmäiset mietteet tästä haasteesta oli se, että löytyykö meiltä noin paljon tavaraa, sillä olen konmarittanut kotimme ja juuri joulukuussa olin karsinut ylimääräisiä tavaroita. Toisena ymmärsin sen, etten pysty tekemään tätä haastetta kuukauden aikana, koska kolmen pienen lapsen äitinä mulla ei vaan riitä aika tavaroiden läpikäymiseen. Ehkä se oli hyvä, sillä sain siitä lisätavaroita esimerkiksi vauvan pieneksijääneistä vaatteista.
  Otin näistä poistoista kännykällä kuvan ja nämä eivät ole mitenkään kauniisti aseteltu vaan enemmänkin tällaisia dokumentaarisia kuvia. En aluksi ajatellut tekeväni tästä erikseen postausta, mutta ajattelin, että jos tämä postaus jotain inspiroi tavaran poistamiseen, niin se olisi kyllä kiva!
  Muistutuksena vielä, että kaikki nämä poistettavat tavarat poistin meidän kotoa asianmukaisesti. Osan myin kirpputorilla, osan lahjotin eteenpäin esimerkiksi Facebookin roskalavaryhmässä ja vain pieni osa näistä meni puhtaasti roskiin tai jäteasemalle. Voin kertoa, että näiden poistaminen kotoa oli ehkä se vaikein asia. Siinä yks syy olla hamstraamatta tavaroita.
   Mutta aloitetaan!

31. Ensimmäisenä päätin lähteä meidän tv-tasossa olevan elektroniikkalaatikon kimppuun. Sieltä löytyikin ylimääräisiä juttuja, joita ei enää tarvittu. Esimerkiksi mun vanha mp3-soitin, kuulokkeet, cd-levyjä, rikkinäisiä puhelimia ja erilaisia johtoja.
30. Vielä jatkui muutamilla erilaisilla johdoilla ja sitten aloitin lasten pieneksi jääneillä vaatteilla. Poistoon lähti myös mun vanhat ala-asteen todistukset ja esimerkiksi vuoden 2018 seinäkalenteri.
29. Meidän vauvan ollessa tammikuussa kolmen kuukauden ikäinen, totesin leikkimaton turhakkeeksi joten se sai lähteä viemästä tilaa. Keittiöstä lähti esimerkiksi lautasia ja pakasterasioita (eihän meillä edes mahdu pakkaseen mitään joten en käytä niitä).  Pois lähti myös Pleikkari 3 uuden konsolin tieltä.

28. Kävin meidän askartelulaatikon kimppuun ja sieltä löytyikin esimerkiksi serpentiiniä, kakkukynttilöitä, klemmareita, nastoja, jonkun häistä jäänyt saippuakuplajuttu, jonka olin säästänyt. Poistoon meni myös rikkinäinen lakana ja rikkinäiset housut.
27. Lisää lastenvaatteita. Sen lisäksi poistin vanhaksi menneitä lääkkeitä, pari vanhaa Raamattua (meillä on niitä aivan liikaa) sekä Ikean laseja uusien tieltä.
26. Sitten kippasin kaikki mun omat vaatteet sängylle yhteen kasaan ja aloin käymään läpi rikkinäiset, liian pienet ja käyttämättömät vaatteet. Sain omia vaatteita poistettua n.14 kpl. Sen lisäksi lisää lastenvaatteita.
25. Kävin läpi eri kaappeja ja löysin käyttämättömät pöytätabletit. Noi oli hienot, mutta lapsiperheessä en kokenut niitä käytännölliseksi. Olisin voinut jättää myös toisen lapsen kohdalla äitiyspakkauksen tilaamatta, sillä meillä oli sitten kaksin kappalein esimerkiksi kynsisakset, hiusharja, kylpylämpömittari jne. Multa hajosi myös sähköhammasharja joten sekin säi lähteä.
24.  Meidän neiti kasvoi alkuvuodesta ja sen seurauksena häneltä jäi jonkin verran vaatteita pieneksi. Poistin myös muutaman harson ja tuikkukynttilöitä paketillisen. En edes polta kynttilöitä. Sain 24 tavaraa poistettua.
23. Lisää harsoja, pari tuttia, koska meidän lapsesta ei tullutkaan tuttivauvaa, lisää vaatteita, muutama vanha kortti, alennuskuponkeja ja sähköhammasharjan juttuja.

22. Poistin esimerkiksi pari tollasta tisseihin liimattavia "kuppeja", joita voi käyttää mekkojen alla ilman että tarvii rintaliivejä laittaa. Poistoon meni myös esimerkiksi liivinsuojuksia ja leikkelehaarukoita.
21&20. Me vaihdoimme alkuvuodesta myös lattian joten poistoon meni jotain reilu 30 neliötä vanhaa laminaattia. Käytin siihen kahden päivän poistot. Kuvassahan ei muuten ole edes kaikkia laminaatteja vielä.
19. Ja lisää vaatteita, rikkimennyt kuvausjalka ja Tupperware kulho palautui takaisin äidille. Myönnän et kuvassa olevat pari lelukippoa ei lähtenytkään meiltä vaan ne sai uuden paikkansa hiekkalaatikolta.

18. Sitten kävin läpi mun meikit ja korut, joista sainkin sen 18 tavaraa. Mukana oli myös vanhoja päiväkirjan avaimia, haha.
17. Poistettiin lasten kanssa muutama kirja, joita ei lueta tai ne oli rikki. Ylioppilaslakin lahjoitin Hope ry:n kautta toivottavasti sellaiseen perheeseen, joilla ei välttämättä olisi lakkiin varaa. Löysin myös yhden rikkinäisen puhelimen. Ja vaatteita... Vauva kasvaa vauhdilla.
16. Raskauden jälkeen mulla muuttu kengän koko 36 koosta 37 kokoon joten kenkiä sai lähteä. Poistoon meni myös esimerkiksi pari lyhtyä, saunatuoksuja, joita en sitten käyttänytkään loppuun ja kakun koristeluun käytettäviä juttuja, jotka ei ollutkaan niin käytännöllisiä.

15. Mukeja, tarjoiluastioita, rikkinäinen viltti, posliininukke, lelulaatikko, kengät ja lisää vaatteita. Siinä 15 tavaraa.
14. Ja lisää vaatteita, kaulahuivi, laukku, jotain usb-johtoja, pari vauvan purulelua, jotka oli jo rikkinäisiä.
13. Laitoin eteenpäin valkoisen kalkkimaalin, lakan ja vahan vaatteiden lisäksi, joille ei enää ole käyttöä. Edelleen oon sitä mieltä et lapsien mukana tulee todella paljon tavaraa ja tämä haaste sen osoittaa.

12. Mua niin nauratti tää, kun en löytänyt 12 tavaran kuvaa mistään! Mutta eipä se menoa haittaa, haha. En vaan halunnut jättää tätä postausta sen takia tekemättä.
11. Meidän vauvan pieneksi jääneitä vaatteita.
10. Lasten vaatteita, kenkiä ja kolme lasten henkaria.

9&8. Vaatteiden ja sukkien lisäksi poistoon lähti esimerkiksi lahjakasseja ja vauvan peitto, jota oon käyttänyt lattialla alustana.
7,6,5,4,3,2&1. + vähän ylimääräistä. Kuten huomaa, niin mulla ei todellakaan riittänyt mielenkiinto poistaa vaan yhtä tavaraa per päivä loppuvaiheessa, niin poistin kaikki könttänä. Poistoon lähti vaatteiden lisäksi esimerkiksi 10kpl pikkupyyhettä, jotka on ollu vauvan pyllypyyhkeinä, iso kasa cd-levyjä ja dvd:itä sekä huonoksi menneitä lautasia ja veitsiä.

  Voisin tehdä jossain vaiheessa postauksen mun suhteesta materiaan nykypäivänä, mutta tämän haasteen jälkeen totean edelleen, että karsiminen jatkuu. Lapsiperheessä sitä tavaraa tulee ovista ja ikkunoista ja vaatteita jää pieneksi joten tää ei lopu ikinä. Oikeastaan paljon voi vaikuttaa sillä, mitä tuo ovesta sisälle itse.


Tykkäsittekö tästä postauksesta? Ootko itse konmarittanut tai muuten vaan karsinut tavaroita?

4 kommenttia:

 1. Tää oli mun mielestä todella kiva postaus! Paljon sait tavaraa karsittua. Uteliaisuuttani mietin, että mitä teit kaikille karsimillesi tavaroille? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Tosi paljon tavaraa tuossa olikin! Tekstissä oli maininta, että kirpputorille meni osa, Facebookin roskalavaryhmän kautta annoin suurimman osan tavaroista pois tai sit muuten vaan annoin eteenpäin tutuille. Vain pieni osa meni sitten ihan puhtaasti roskiin tai jäteasemalle. :) Hirveä homma tuossa tavaroiden pois laittamisessa oli! :D

   Poista
 2. Oi vitsi mikä työ tuossa on varmaan ollut! Pitäisköhän itsekin kokeilla, tuota tavaraa kun on.. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot kyl oikeassa, hirveä työhän tuossa oli! Kannattaa kyl ehdottomasti kokeilla! Sitä tavaraa kun tuppaa ainakin itsellä kertymään joka kaappiin. :D Kiitos ja samoin sulle hyvää viikonloppua! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan