Slider

Luukku 9. Miten valmistaudun jouluun?

perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulutorttujen ja piparien leipominen kuuluu joulun valmisteluun. Hassua on kuitenkin se, että harvemmin syön niitä itse jouluna. Sen takia leivonkin niitä jo hyvissä ajoin ennen joulua, koska muuten ne jää syömättä. Aattona ja siitä eteenpäin on niin paljon muutakin ruokaa ja herkkuja, että tortut ja piparit jää syömättä. Sitä paitsi valmiit piparit ei ole läheskään niin hyviä kuin raaka piparitaikina. Sitä voisin syödä vaikka kuinka paljon.♥ En kyllä tiedä onko se niin terveellistä, mutta... Mulla ei ole tapana koristella pipareita mitenkään vaan ne menee ihan tavallisena.

Joulumusiikki on mulle tärkeää joulussa. Joululauluja alankin kuunnella jo joskus lokakuun lopulla, mutta viimeistään marraskuussa joululevy tai joulumusiikista koostuva Spotifylista soi taukoamatta. Mun lempi joululevyjä on Juha Tapion joululevy sekä lapsuudesta saakka Ella ja Sara Lahtisen Joulu sädehtii levy. Kyllä sitä itsekin tulee paljon joulumusiikkia hoilattua.

Joulukonserttiin on pakko päästä joulun alla ja ainakin itsestä tuntuu siltä, että vasta sen jälkeen tulee kunnon joulufiilis. Itse käyn vuosittaisessa Elävä Vesi -kuoron joulukonsertissa täällä Seinäjoen helluntaikirkolla ja se on kyllä joka vuosi älyttömän hyvä. Konsertti järjestetään kahtena iltana ja sali on molempina iltoina aivan täysi. Konsertin näkee myös Youtubesta suorana ja yleensä kattelen sen vielä sieltä. Tänä vuonna joulukonsertti järjestettiin jo marraskuun lopulla ja sen näkee Youtubesta tästä linkistä jos vielä haet sitä joulufiilistä. Varmasti jokaisessa kaupungissa järjestetään ainakin jonkinlaisia joulukonsertteja ja tiedän ainakin monien artistien kiertävän jouluisin laulamassa joululauluja esimerkiksi kirkoissa. Myös kirkkojen järjestämät Kauneimmat joululaulut -tilaisuudet ovat varmasti hyviä joulufiiliksen tuojia. On niin ihanaa, että saa itsekin laulaa sydämensä kyllyydestä tuttuja joululauluja ja hiljentyä kuuntelemaan myös ei-tuttujakin joululauluja,

Vaikka mielestäni joulu ei olekaan mikään kulutusjuhla, mitä siitä monesti yritetään tehdä, niin silti joululahjat kuuluvat jouluun. Joululahjojen antaminen on ihanaa ja se, että lahjan saaja ilahtuu lahjasta, tuo itsellekin hyvän mielen. Lahjojen ei myöskään tarvitse olla kalliita tai kaupasta ostettuja tuottaakseen hyvää mieltä vaan yhtä hyvin ne voi olla itsetehtyjä kuten villasukkia tai herkkuja. Yleensä oon lahjojen miettimisessä ajoissa, mutta itse hankkiminen saattaa jäädä viime metreille. En välttämättä jaksa kierrellä kauppoja ja etsiä tarjouksia, mistä kyseisen tuotteen saisi halvimmalla, koska sillä on paljonkin väliä ostaako tuotteen 25 eurolla vai naapurikaupasta 15 eurolla. Tilaankin jouluisin paljon lahjoja netistä mm. Timolle. Netistä löytyy myös todella hyviä tarjouksia ja yleensä tuotteet saa halvemmalla kuin tavallisesta kaupasta, vaikka siihen tulisikin postikulut lisäksi. Tykkään sitä paitsi paketoida lahjoja, vaikken siinä mikään hyvä ole ja paketoin lahjat aina samalla tavalla. Haha.

Jouluvalot tuo ihanaa piristystä muuten pimeään vuodenaikaan ja tänä vuonna oltiinkin hyvissä ajoin niiden kanssa, koska taidettiin meidän terassille laittaa jouluvalot jo lokakuussa. Jouluvalojen kanssa voi mennä kuitenkin yli ja mielestäni liika on liikaa. Meillä ei sisustus oikeastaan muutu joulun aikaan, mutta enemmän kynttilöitä ja muutaman jouluvalon laitan kyllä itse joulukuusen lisäksi.Lumi kuuluu ehdottomasti jouluun. Jotenkin joulu tuntuu tosi karulta jos ei ole lunta. Nykyäänhän ei ole todellakaan varma tuleeko valkea joulu, mutta kyllä itselle tulee heti joulufiilis valkoisesta maasta. En muuten erityisemmin pidä lumesta ja oonkin sitä mieltä, et lumet vois pikku hiljaa sulaa joulun jälkeen ja kevät tulla. Oonkin joskus tainnut olla vanhoina irc-galleria aikoina sellaisessa yhteisössä kuin "auta kesää, syö lunta."

Mitkä jutut teillä tuo sen joulufiiliksen ja kuinka te valmistaudutte jouluun?

2 kommenttia:

 1. Mulle vähintään yksi Kauneimmat joululaulut -tilaisuus on ihan must joulunaikaan. Tosi kivaa aina päästä selailemaan sitä vihkosta ja katsomaan, mitä lauluja on mukana tänä vuonna. Ja ne klassiset joululaulut kuten En etsi valtaa loistoa, Joulupuu on rakennettu ym. on vaan ihan parhaita ja keskittyy siihen oikeaan joulun sanomaan. Joulukalenterit jossain muodossa on kans kivoja ja onkin tosi kiva kun pidät blogissa joulukalenteria. :) Tulee ihana joulufiilis. Ihanan jouluisia kuvia oli tässä postauksessa, tulispa tänne pk-seudullekin taas lunta... Mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan seuraavia luukkuja. :)

  http://ikuistettuaelamaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta! Itsekin tykkään enemmän joululauluista, joissa on sanomaa kuin sitten sellaisista tiptap-rallatuksista.:D Vaikka kyllä mä jotain Petteri punakuonoakin hoilaan mielellään.:D Kiitos palautteesta ja mukavaa, että oot pitänyt! :) <3

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan