Joskus perunamuusia tulee tehtyä enemmän kuin olisi tarve ja roskakorin
sijaan olen keksinyt paremman tavan päästä ylijäämästä perunamuusista
eroon - nimittäin siitä voi tehdä perunarieskaa! Tämän idean sain
ensimmäisen kerran töistä, kun siellä tehtiin perunarieskaa
perunamuusista. En ollut koskaan ajatellut, että siitä voisi
perunarieskaa tehdä. Sen jälkeen ei ole yhtään perunamuusia mennyt
roskiin vaan olen hyödyntänyt tämän herkullisen reseptin, jonka nyt jaan
teillekin.
Perunarieska
(n. puoli peltiä)
3 dl perunamuusia
1 tl suolaa (jos ei ole perunamuusiin lisännyt aiemmin)
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita kylmään perunamuusiin suola, kananmuna ja jauhot
2. Sekoita sen verran, että taikina on helppo levittää, mutta ei saa liikaa sekoittaa
3. Levitä pellille esimerkiksi ripottelemalla vähän jauhoja päälle, pistele haarukalla ja paista 275 asteessa n. 8 min (itse paistoin 225, kun leivinpaperi kärähtää isommassa asteessa) kunnes pinta saa vähän ruskeaa väriä.
(n. puoli peltiä)
3 dl perunamuusia
1 tl suolaa (jos ei ole perunamuusiin lisännyt aiemmin)
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1. Sekoita kylmään perunamuusiin suola, kananmuna ja jauhot
2. Sekoita sen verran, että taikina on helppo levittää, mutta ei saa liikaa sekoittaa
3. Levitä pellille esimerkiksi ripottelemalla vähän jauhoja päälle, pistele haarukalla ja paista 275 asteessa n. 8 min (itse paistoin 225, kun leivinpaperi kärähtää isommassa asteessa) kunnes pinta saa vähän ruskeaa väriä.
Mukavaa viikonloppua!♥
Meilläkin tehdään tätä ja usein tehään tarkotuksella liikaa muusia, että saa rieskojakin. Sellasen vinkin annan, että koita joku kerta lorauttaa vähän siirappia taikinan joukkoon, tulee vielä herkullisempaa! :)
VastaaPoistaNo en ihmettele, koska on nuo niin hyviä! :) Kiitti vinkistä, täytyypä testata joku kerta!:)
PoistaKuulostaapa helpolta ohjeelta, täytyy kyllä ehdottomasti testata ensikerralla kun sitä muussia tuntuu jäävän aina yli, kiitos vinkistä! :)
VastaaPoistaToi on kyl helppo ohje! Ole hyvä, kannattaa ehdottomasti testata!:)
PoistaOnpa hyvä idea, tämä täytyy joku kerta ottaa kokeiluun 😊 Tässä on ihanan valoisat ja kauniit kuvat!
VastaaPoistaEhdottomasti!😊 Kiitos paljon!😊 täytyy kyllä sanoa, että kiitos muokkausohjelmalle, sillä otin nämä kuvat tosi hämärässä.😅 Mut hyvä jos sain ne pelastettua. :)
PoistaTeen aina muusia niin että saan siirä seuraavan päuvän ruuan. Sitä kun paistaa pannulla ja samaan pannuun voi lisätä esim nakin paloja. Mikään ei ole parempää kuin paistettu muusi. Sitten siitä voi tehdä laatikon uuniin. Lisää vain maitoa, siirappia, ehkä kananmunaa ja suolaa jos tarvii. Rieskojakin teen joskus.
VastaaPoistaEnpä ole koskaan kokeillut paistaa perunamuusia. Kiitti vinkistä, täytyy testata joku kerta! :) Perunamuusista on vissiin moneksi. :D
PoistaPaistettu perunamuusi on parast. Joukkoon esim. Lihapullia tai nakin paloja. Paisto vaiheessa saa pohjasta ruskistua. Tämä siis paistinpannulla. Voi myös tehdä laatikon uuniin, googlaapa ohje. Muusista saa helposti ruokaa useammaksi päiväksi.
VastaaPoistaTäytyy kyllä ehdottomasti kokeilla tuo paistettu muusi, kun sitä en oo koskaan kokeillu ja alko kiinnostaa! :D Laatikkokin on varmasti hyvää. Kiitos vinkeistä! :)
PoistaEi ole edes tullut mieleen laittaa muusia roskiin. Sehän on seuraavana päivänä ihan ok kun lämmityää kattilassa ja lisää vähän maitoa. Ellei paista, se on helpointa.
VastaaPoistaNiin mekin aina syödään muusia seuraavana päivänä jos on jäänyt myös lisuketta. Mut jos jää pelkkää perunamuusia, eikä kaapissa ole mitään mitä sen kanssa syödä, niin sitten nykyään teen perunarieskaa. :)
PoistaNäyttää ja vaikuttaa tosi herkulliselta! Perunamuusia tulee tehtyä tosi harvoin, mutta pitää pistää tämä vinkki korvan taakse seuraavaa kertaa silmälläpitäen :)
VastaaPoistaEhdottomasti kannattaa testata! Itse ainakin tykkään tuosta paljon! :)
Poista