Slider

Mihin panostan ja missä pihistän?

perjantai 30. maaliskuuta 2018

  Blogeissa on kiertänyt postausaihe, jossa bloggaajat kertovat taloudestaan asioita, joihin he panostavat ja joissa he pihistävät. Jotkut ovat keskittäneet tämän lähinnä koskevan vaatteita, tekstiilejä tai kosmetiikkaa, mutta itse ajattelin katsoa tätä aihetta laajemmin eri elämänosa-alueilta.
  Olen joskus myös ajatellut, että onko mun järkeä edes pitää blogia tai kuvata asukuvia, kun ostan suurimman osan vaatteista kirpputorilta tai en muutenkaan kovin usein osta itselleni mitään uutta. Usein esimerkiksi muotiblogin ylläpitämiseen tarvitsee niitä uusia juuri pinnalla olevia vaatteita. Vaikka ostaisin jotain uutena, niin odotan yleensä sitä että se tulisi tarjoukseen. Miksi ostaa normaalihintaisena jos tietää, että se tulee hetken päästä tarjoukseen? Esimerkiksi sesonkivaatteissa, elektroniikassa ja kodinkoneissa tarjoukset ovat yleisiä. Mutta sitten olen ajatellut, että no minä olen minä, en pidä erityisemmin kuluttamisesta ja mietin ostokseni aina hyvin tarkkaan. En elä mitään hohdokasta bloggaajaelämää vaan olen ihan tavallinen nuori nainen, vaimo ja kahden lapsen äiti. Ehkä sellaiseen on helpompi samaistua, joka elää ihan tavallisen oloista elämää. En tiedä. Toivon ainakin, etten ole kannustamassa ketään mihinkään älyttömään kulutukseen, sillä sitä en itsekään tee.

Postauksen kuvat on ottanut Noora


Panostan:

Kampaamokäynnit

Ennen lapsia värjäsin hiukset aina kotona ja usein leikkasin latvojakin vaan kotona. Mitä sitä turhia maksamaan parturikäynnistä, kun sen voi tehdä kotonakin. Nojoo tiedän, ettei jälki tietenkään ole sama kuin jos ammattilaisella kävisi, mutta mulle se kelpasi. Lasten saamisen jälkeen olen kuitenkin halunnut ottaa sen oman hemmotteluhetken siellä kampaamossa. Tällä hetkellä mulla on hiusten vaalennusprojekti menossa, mutta pikku hiljaa, pikku hiljaa.

Ruoka

Ruoka on sellainen asia, josta olen päättänyt, etten ikinä pihistä. Toki katselen tarjoukset ja pidän järjen päässä, eikä meillä muutenkaan syödä mitään kalliita paistipihvejä vaan ihan perusruokaa. Mutta ruokaa ostaessa en halua pihistellä, sillä ruoka on yksi hyvinvoinnin perusta. Ulkona emme käy myöskään syömässä kovin usein.

Elektroniikka ja kodinkoneet

Erityisesti elektroniikassa ja kodinkoneissa olen huomannut, että halvin ei tosiaankaan ole paras. Minä haluan, että esimerkiksi astianpesukone kestää monta vuotta joten siksi panostan yleensä myös rahallisesti näihin hankintoihin. Toki tarjoukset hyödyntäen. Juuri ostimme nimittäin uuden pyykinpesukoneen hyvästä tarjouksesta!

Lastentarvikkeet

Panostan myös paljon isompiin hankintoihin, joita vauvat ja lapset tarvitsevat. Haluan, että lastentarvikkeet olisivat pitkäikäisiä ja kestäisivät enemmänkin kuin vain sen yhden lapsen. Turvallisuudesta en tingi joten olemme laittaneet paljon rahaa esimerkiksi lasten turvaistuimiin. Meiltä löytyy myös kaksin kappalein Stokken Trip Trap syöttötuoleja, koska ne ovat pitkäikäisiä ja kestäviä. Toisen tosin olemme ostaneet käytettynä joten kaiken ei todellakaan tarvitse olla uutta.

Auto

Meillä on kaksi autoa ja ykkösautolla ajetaan pidemmät matkat ja se on myös mun käytössä päivisin, kun liikun lasten kanssa. Ostimme viime syksynä uuden auton, joka on paljon uudempi kuin mitä meidän edellinen ykkösauto. Kyllä sen huomaa myös sen ominaisuuksista. Tykkään erityisesti peruutustutkasta ja edessä olevasta etäisyystutkasta, kun farmariautosta on kyse. Kun kyydittää jotain niinkin arvokasta kuin omia lapsia, niin sitä haluaa autoon panostaa erityisesti.

Vakuutukset

Löytyy niin henkivakuutusta kuin lapsille omat vakuutukset, kotivakuutus, autovakuutus, vakuutus vakavan sairauden varalle jne. Joskus sitä miettii, että hirveästi niihinkin menee rahaa, mutta toisaalta jos jotain käykin, niin on ne hyvä olla olemassa!

Takit, kengät, Farkut

Lähes kaikki muut omat vaatteet ostan kirpputoreilta, mutta esimerkiksi farkut ja takit ostan lähes aina uutena kaupasta. Joskus käy hyvä tuuri ja kirpputoriltakin löytää lähes käyttämättömiä takkeja, mutta jos tarvitsen uuden kevättakin, niin kyllä mä sen kaupasta lähden useinmiten ostamaan. Ennen löysin kengät aina kirpputorilta ja mulla oli tyyliin vaan muutamat kengät kaikille neljälle vuodenajalle. Nykyään olen ostanut kenkiä enemmän uutena ja löytyy vähän enemmän kuin vaan ne yhdet kesäkengät ja yhdet talvikengät.

Takki - Vila | Kaulahuivi - Vila | Paita - Only/Keskinen | Farkut - Gina tricot | Kengät - Vamos kenkäkauppa (uudet)

Pihistän:

Kosmetiikka

En ole ikinä ollut kosmetiikan perään erityisesti. Mulla on meikkipussissa ainoastaan ne meikit, mitä käytän. Multa ei löydy kolmea erilaista ripsiväriä tai meikkivoidetta vaan aina jos mun meikkivoide tai puuteri loppuu, niin ostan vasta sitten uuden. Ja yleensä sitä samaa hyväksi todettua merkkiä ja yleensä jotain ihan perus merkkiä kuten Loreal, Lumene, Maybelline, Nyx yms. Ja kiitos Konmarin, multa ei enää löydy myöskään vessan kaapista älyttömiä määriä erilaisia purkkeja tai muita puoliksi käytettyjä kauneustuotteita.

Huonekalut

Mulle tärkeää on se, että huonekalu näyttää mun tyyliseltä, eikä merkillä ole väliä. En olisi valmis maksamaan hirveitä summia huonekaluista, koska ne on kuitenkin erityisesti lapsiperheessä kuluvia asioita. Siksi kotimme melkein kaikki huonekalut on ostettu Ikeasta, koska ne nyt vaan sattuu olemaan suht edullisia, kauniita ja hyvälaatuisia myös.

Lastenvaatteet ja lelut

Lastenvaatteet ostan suurimmaksi osaksi käytettynä kirpputorilta. Mä en ole hullaantunut Gugguu -merkkiin tai muihin sellaisiin. En voisi ikinä ostaa vauvalle jotain housuja esimerkiksi 30 eurolla, vaikka se pysyisikin kuinka hyvänä tahansa sen pari kuukautta, kun se on käytössä. Ihan hyvin voin ostaa kirpputorilta H&m:n housut kahdella eurolla, käyttää niitä sen pari kuukautta ja laittaa housut itse kirpputorille myyntiin sen jälkeen. Myös suurimman osan lasten leluista olen ostanut kirpputorilta. Lahjaksi saatamme ostaa uusia leluja tai muuten vaan alennuksesta, mutta jos kirpputorilta löytyy jotain kivaa, niin saatan ostaa esimerkiksi jotain Brion junaradan osia tai Dubloihin rakennusalustoja. Tosin leluista oon oppinut jo tunnistamaan sen, onko ne kestäviä vai ei. Jotain muovihärpäkkeitä en välttämättä osta, mutta puulelut ovat kestäviä. Myöskään kaikki pattereilla toimivat äänilelut eivät välttämättä ole kestäviä vaan ne yleensä on suunniteltu niin, että sieltä lähtee joku johto irti, joka pitäisi kolvata takaisin paikoilleen. Joten pihistän sekä panostan!

Tekstiilit ja astiat

Mä en ole ikinä oikein välittänyt mistään erityisestä tekstiilimerkistä tai astiastoista. Meidän kotoa ei löydy Vallilaa tai Iittalaa paitsi ihan muutamia juttuja, mitä on lahjaksi tullut. Mulle tärkeää on, että pyyhkeet ovat samaa sävyä tai astiat sarjaa, mutta muuten ei ole ollut väliä. Meiltä löytyy esimerkiksi 7 vuotta vanhat Ikean lautaset ja nyt ne alkaa olla aika naarmuiset ja olen ajatellut hankkivani tai pyytäväni lahjaksi seuraavaksi esimerkiksi Iittalan teema -sarjaa olevat astiat. En tiedä ovatko ne yhtään laadukkaammat, mutta haluaisin koko astiaston olevan samaa sarjaa ja Iittalan teema -sarja on tarpeeksi yksinkertainen ja kaunis. Joten pihistän mutta tulevaisuudessa saatan jopa vähän panostaakin! Verhot ja lakanat ostan edelleen Ikeasta, H&m:ltä, marketeista tai jopa kirpputorilta jos löytyy jotkut kivat.

Omat vaatteet

Mainitsin jo tuolla ylempänä ne vaatteet, joita en osta käytettynä, mutta harvemmin tulee itselle ostettua vaatteita uutena. Kierrän viikottain kirpputoreja, niin sieltä joskus tarttuu mukaan jotain kivaa, mutta harvemmin edes tarvitsen mitään uusia vaatteita. Nykyään ostan vain tarpeeseen. Jos ihan tavallisesta kaupasta löytyy joku kiva paita ja oon sata varma, että se on mieleinen, niin sitten saatan ostaa uutenakin. Niin ja tietenkin alusvaatteet, sukat, topit ja asusteet ostan uutena, mutta nekin on jostain ihan perus vaateketjuista.

Mihin te panostatte ja missä taas säästätte?

ps. Suomen voimistelutuotteen arvonnan voittaja on arvottu ja häneen on otettu yhteyttä sähköpostilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan