Slider

Seitsemän vinkkiä kirpputorikiertelyyn

lauantai 25. huhtikuuta 2015

Jos joku ei vielä tiedä, niin oon aika aktiivinen kirpputorien kiertelijä. Tällä hetkellä käyn kiertämässä kaksi kirpputoria kerran viikossa ja luultavasti alan käymään kolmannellakin juuri avatulla kirpputorilla, mikäli sinne alkaa tulemaan hyvää tavaraa halvalla. Opiskeluaikana, kun muutin Seinäjoelle, aloin käymään kirpputoreilla aktiivisesti. Sitä rahaa, kun ei hirveästi ollut. Sitä paitsi huomasin, että kirpputorit eivät olekaan sellaisia pahalta haisevia paikkoja, minne joku on tuonut 70-luvulta omassa nuoruudessaan käytettyjä vaatteita. Löytyy toki niitäkin, mutta nykypäivänä ainakin nuoret tuovat paljon merkkivaatteita myyntiin, joita ei välttämättä ole paljoa käytetty. Vaikka nyt olisi enemmän rahaa ostella vaatteita normaaleista kaupoista, niin silti ostan paljon mielummin omat ja pojan vaatteet kirpputoreilta tai sitten alennusmyynnistä. Siinä nimittäin säästää todella paljon! Halusin tähän koota vinkit, joita kannattaa ottaa huomioon, kun kirpputoreilla käy. Nämä asiat olen itse oppinut ja huomannut. Kuvina olen käyttänyt kirpputorilta ostamiani vaatteita. Olen yrittänyt muistella myös hintoja, mutta kaikkien hintoja en muista tarkasti, niin olen laittanut noin hintoja. :)

vas. Farkkutakki - kirpputori/H&m (4€) | Sifonkitoppi - kirpputori/H&m (2,50€) | Kengät - kirpputori/Vagabond (10€) oik. Takki - kirpputori/Vila (7€) | Laukku - kirpputori/H&m (n.2-3€) | Farkut - kirpputori/Gina tricot (n.3-6€) | Saappaat - kirpputori (n.6€)

1. Ajankohta. Jos haluaa olla ensimmäisenä paikalla, kun ihmiset tuovat tavaroita kirpputorille, niin silloin kannattaa tulla itsekin paikalle hieman kirpputorin aukeamisen jälkeen. Useat kirpputorit aukeavat kymmeneltä, niin itse ajoitan siellä käymisen n. klo.10:30-11:00. Silloin ihmiset ovat yleensä saaneet tavarat järjestykseen pöydillään. Joillakin kirpputoreilla on sellainen menetelmä, että pöydän varanneet voivat tuoda tavaransa illalla ja jäädä järjestelemään sitä kirpputorin sulkeutumisajan jälkeen. Silloin heti kirpputorin aukeamisen yhteydessä kannattaa olla paikalla. Tähän pätee sanonta, että nopeat syövät hitaat ja parhaat viedään päältä.

2. Kirpputorin kohderyhmä. Kirpputorit eivät välttämättä itse määrittele kohderyhmäänsä, mutta jostain syystä tietyille kirpputoreille vie enemmän esimerkiksi nuoret vaatteitaan tai eläkeläiset antiikkitavaroitaan. Ei kannata siis luovuttaa kirpputorien suhteen heti ensikäynnillä ja todeta, ettei mene enää ikinä kirpputoreille, kun siellä on vaan myynnissä antiikkitavaraa. Voi nimittäin olla, että oot sattunut vain väärälle kirpputorille. Oon tutustunut itse paikkakuntani kirpputoreihin ja kierränkin enää vain tietyt kirpparit, koska tiedän niistä varmimmin löytäväni itselleni jotain. Joskus myös ne kirpputorit, joista ajattelee, ettei sieltä varmaankaan mitään löydy, saattavat yllättää! :)

3. Kunto. Kirpputorilla kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei osta mitä sattuun, vaikka saisikin halvalla. Jotkut tuovat kirpputorille likaisia ja rikkinäisiä tavaroita tai vaatteita. Mun mielestä olisi ainakin reilua mainita hintalapussa, jos vaatteessa on reikä tai sitten suosiolla heittää rikkinäiset vaatteet roskiin. Mulla on muutamia kertoja käynyt niin, että oon maksanut jostain paidasta esimerkiksi kolme euroa ja kotona huomannut, että siinä on reikä. Kerran myös näin myynnissä nahkatakin 25 eurolla, jonka selässä oli halkasijaltaan neljän sentin reikä.

Vas. Paita - kirpputori/H&m (3,50€) | Kengät - kirpputori (1,50€) Oik. Tunika -kirpputori/H&m (n.3-4€) | Paita - kirpputori/Vila (n.2-3€) | Vyö - kirpputori (1€)

4. Hinta. Kirpputori on kirpputori ja mielestäni niiden hintojen kuuluukin olla alhaiset. Sen huomaa heti kirpputoripöydästä, haluaako sen myyjä tavaroista ja vaatteista eroon vai haluaako hän siitä voittoa. Täytyy myös olla itse tietoinen, missä hintaluokassa tavarat/vaatteet menee. Jotkut nimittäin yrittävät myydä käytettyjä tavaroita tai vaatteita joko samalla hinnalla tai vielä kalliimmallakin kuin, mitä ne maksavat uutena. Esimerkiksi H&m:n vaatteista en maksa kovin suuria summia, koska tiedän, etteivät ne ole maksaneet uutenakaan kovin paljoa. Kannattaa myös olla tietoinen normaalikauppojen tarjouksista, sillä kirpputoreilla törmää myös jälleenmyyjiin. Joku lasten lelu voi olla parilla eurolla tarjouksessa ja henkilö x ostaa näitä monta ja laittaa kirpputorille myyntiin 10€/kpl. Mulla itselläni on myös tietyt kriteerit, etten esimerkiksi käytetyistä paidoista maksa kuin maksimissaan kuusi euroa paidasta riippuen. Yleensä 1-6 € on sopiva hinta paidoille. Hintaan liittyy myös se, että helposti tulee ostettua jotain, koska se on niin halpa ja sitten on kaapit täynnä käyttämättömiä vaatteita joten kannattaa myös kirpputorilla ollessa miettiä, tuleeko vaatteelle tai tavaralle käyttöä oikeasti.

5. Aika. Kirpputorit kannattaa kiertää ajan kanssa ilman kiirettä, koska silloin varmimmin löytää jotain. Riippuu toki kirpputorin koosta ja siitä mitä hakee. Usein pöydät saattavat olla liiankin täynnä tavaraa, että sieltä löytää jotain vain penkomalla. Ei kuitenkaan kannata penkoa pöytää liian tarkkaan, koska sillon turhautuu. Itse yleensä silmäilen pöydät ja huomaan melko nopeasti, onko siinä jotain tavaraa, joka mua kiinnostais. Liian täyteen tungetut pöydät kierrän kaukaa, enkä edes vaivaudu penkomaan, sillä pelkkä vilkaisukin ahdistaa. :D


Kaikki lastenvaatteet 0,20-4€. Suurin osa bodeista 1-2€/kpl.

6. Vuodenaika. Vuodenaika määrittää usein sen, mitä tavaraa kirpputoreilla on myynnissä. Jos etsii kesävaatteita, kannattaa mennä keväällä/kesällä kiertämään kirpputoreja. Näin keväisin myös tulee myyntiin esimerkiksi rullaluistimia ym. kesäjuttuja. Kohti talvea kun mennään, niin löytyy varmimmin esimerkiksi talvitakkeja tai luistimia. Ei kuitenkaan aina näin, mutta yleensä.

7. Kärsivällisyys ja aktiivisuus. Aina ei hyvältäkään kirpputorilta löydä mitään joten kirppistely vaatii kyllä kärsivällisyyttä ja aktiivisuutta. Jos on oikea kirppishaukka, niin kirpputoreilla kannattaa käydä mahdollisimman usein. Itse käyn kerran viikossa sen takia, koska itsepalvelukirpputoreilla pöydän vuokra-aika on useinmiten se viikko (jotkut toki pitää pidempään), niin viikossa ehtii tavara vaihtua hyvin.

Kiertelettekö te paljon kirpputoreja? Oliko näistä vinkeistä hyötyä? :)

6 kommenttia:

 1. Tosi hyvä postaus, tästä huomaa mitä kaikkea oon tehnyt väärin kirppareita kierrellessäni ;-D nykyään ei paljoa tule kierrettyä kun ei oikein kaverit tykkää kirpputoreista, mut silloin tällöin käyn kiertämässä. Tahtoisitko kertoa millä kirppareilla sä yleensä käyt? :-) mä oon tykännyt Ykkösbasaarista, mut en oo siellä sen uudistuksen jälkeen käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit! :) Lakeuden shoppis ja Vanhankylän Ullakko on lemppareita ja Ullakolta löytyy ehkä eniten justiin Gina Tricotin, H&m:n ym. nuorten suosimia vaatteita. Nyt huhtikuussa avattiin teollisuusalueelle Jokitori -niminen kirppari ja se oli ihan kiva kans. :) Ykkösbasaarilla kävin kesällä aktiivisesti, mutta jotenkin en löytänyt sieltä hirveästi mitään, vaikka paikkana oli kyllä tosi kiva! Lisäks se on vähän kauempana meistä, niin senkään takia en käy siellä kovin usein. Se lukeutuu ehkä enemmän sellasiin kirpputoreihin, joissa käyn silloin tällöin jos satun siellä päin olemaan. :)

   Poista
 2. Tää oli tosi kiva postaus! Pitäisi joskus itsekkin sen ajan kanssa lähteä kiertämään kirppareita. Mulla on ehkä se myös, että olen aika nirso kirpparivaatteiden suhteen. En tosiaan aijo maksaa mistään H&M:n paidasta kymppiä, jos ovh on luokkaa 15€. Tuntuu, että täällä yli hinnoitellaan kamalasti vaatteita kirpparilla... Tai sitten vaan parhaat ovat ehtineet mennä jo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva että pidit! :) Joo sama, en tosiaan mäkään mistä H&M:n paidasta mitään kymppiä maksais. :D Se on kyllä tympeää jos ihmiset ei tajua kirpparin ideaa, ettei siellä hirveän kalliilla tarttis myydä. :/ Toki ei se oo tyhmä joka pyytää vaan joka maksaa. :D

   Poista
  2. Niimpä! Musta kirpparilla juuri ideana päästä eroon vanhoista vaatteista eikä tienata rahaa mahdollisimman paljon :D Toki merkkivaatteesta voi enemmän pyytää, mutta kyllä senkin arvo käytettynä tottakai laskee...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan