Slider

Minttuiset suklaakakkutikkarit

keskiviikko 19. elokuuta 2015


  Kokeilin yks kerta elämäni ensimmäistä kertaa kakkutikkareita. Tosin vaikka näiden nimi on kakkutikkarit, niin ei tähän reseptiin mitään kakkutaikinaa tullut, mitä oon ymmärtänyt, että näihin yleensä tulee. Nämä tikkarit koostuivat oikeastaan vaan karkista, sillä sisälle tuli suklaata, vaahtokarkkeja, ranskanpastilleja ja rasvaa. Päälle sitten vähän lisää suklaata joten voitte kuvitella, että oli aika makeaa. Oon yleensä makean ystävä, mutta täytyy sanoa, että nämä olivat kyllä todella makeita. Saattaisin kokeilla ehkä ranskan pastillien sijasta jotain suolasta kuten suolapähkinää tai jotain muuta pähkinää tuonne täytteeksi. Haluan kyllä kokeilla kakkutikkareita sillä oikealla kakkutaikinallakin. Vaikka nää oli tosi makeita, niin voisin silti tehdä näitä johonkin illanistujaisiin tai juhliin. Olihan näissä vähän näpertämistä, mutta hyviä nää oli silti! Eipä tarvi montaa tehdä, kun kukaan ei näitä varmaan kovin montaa pysty syömään, haha. Tästä annoksesta tulee melkein 30 tikkaria joten itse puolitin reseptin, niin sain reilu kymmenen tikkaria.



Ainekset 26-28 kpl:

300 g taloussuklaata
25 g suolatonta voita (itse käytin ihan suolattua voita)
50 g kovia minttukaramelleja (itse käytin Fazerin ranskalaisia pastilleja)
450 g maitosuklaata
50 g minivaahtokarkkeja
26-28 kpl nekkutikkua
suklaaströsseleitä koristeluun

1. Pilko taloussuklaa vähän pienemmäksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa. Lisää rasva ja sulata se joukkoon. Anna jäähtyä, mutta ei kovettua.

2. Murskaa minttukaramellit vaikka pakastepussissa esimerkiksi kaulinta käyttäen. Pilko minivaahtokarkkeja vähän pienemmiksi.

3. Pilko 150g maitosuklaata ja hämmennä suklaa, vaahtokarkit ja minttukarkit sulatetun taloussuklaan joukkoon. Sekoita hyvin ja lämmitä niin, että seos on tasaista.

4. Anna seoksen jäähtyä jonkin aikaa ja kun se on tarpeeksi kovaa, muotoile niistä n. 20g kokoisia palloja (itse tein vain summissa jonkun kokoisia) leivinpaperilla vuorattuun alustalle. Laita ne jääkaappiin n. 30-60 minuutiksi, kunnes ne ovat kiinteitä, muttei kovia.

5. Työnnä palloihin nekkutikut paikoilleen ja laita vielä jääkaappiin n. 10 minuutiksi.

6. Sulata loput maitosuklaasta joko vesihauteessa tai mikrossa ja kasta kakkutikkarit suklaassa, niin että ne peittyvät kokonaan. Valuta ylimääräinen suklaa pois. (tää oli aika sottasta puuhaa!) Koristele mielesi mukaan esimerkiksi suklaaströsseleillä. Laita jääkaappiin jähmettymään. Itse laitoin ne kahvikuppiin, johon olin laittanut sokeria, että ne pysyivät pystyssä eivätkä takertuneet toisiinsa kiinni.

6 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköisiä <3

    VastaaPoista
  2. Kääk, ihanan näköistä! En kestä kun kaikkialla on ihania leivoskuvia <3 Pitää yrittää tormistautua tuossa leipomisessa, haha.

    http://sanninenblog.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Heh, alkaa kyllä helposti tekee mieli herkkuja jos netistä kattelee herkullisia kuvia leivoksista. ;D Nää on kyllä kokeilemisen arvoisia :)

      Poista
  3. Näyttääpä ne hienoilta! :) Nyt iski ehkä pienoinen suklaahimo... :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan