Slider

Kulissien takana - Näin blogipostaukseni syntyy osa 1

sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Ihmiset ovat tottuneet lueskelemaan blogeja ja heille näkyy vain se, mitä on julkaistu. Yleensä siis kuvia ja tekstiä milloin mistäkin aiheesta. Bloggaajat tietävät, ettei postauksen tekeminen aina onnistu ja kuinka paljon työtä ja valmistelua se oikeasti vaatii, mutta sellainen ihminen, joka ei pidä välttämättä omaa blogia, ei ehkä tule ajatelleeksi, että blogin pitäminen ei ole mikään helppo juttu vaan se on usein todella aikaa vievä harrastus/työ.
  Päätinkin tehdä tällaisen kulissien takana postauksen, jossa vähän näytän sitä, miten mun tämä keskiviikkoinen asupostaus oikein syntyi. Jos tästä pidetään, niin voin tehdä tällaisia useampiakin esimerkiksi jostain sisustuspostauksesta, sillä niidenkin tekeminen on erilaista.

  Olin menossa keskiviikkona kaupungille ja olin suunnitellut jo muutama päivä sitten, että tällä viikolla tulee asupostaus ja samalla toteutan "Kulissien takana" -postauksen. Päätin keskiviikkoaamuna, että tänään on se päivä. Päiväni alkoi meikkaamisella, jonka jälkeen valitsin itselleni vaatteet. Lähdin hakemaan jotain tyylikästä, mutta silti vaatteet eivät saisi kinnata mistään ja tarvittaessa vaatteiden sovittaminen kaupungilla tulisi olla mahdollisimman helppoa.

  Tällä kertaa mun asuvalinta oli aika nopeasti tehty, ettei tarvinnut kokeilla kaikkia omistamiani vaatteita. Asukuviin valmistautumista kuitenkin hidasti tällainen pieni mönkijä lattialla, joka siirteli kenkiä paikasta a paikkaan b ja söi ulkoa sisälle siirtyneitä lehtiä ja muita roskia lattialta, että päädyin lopulta imuroimaankin vielä. Olin suunnitellut, että otan asukuvat ulkona samalla, kun nukutan pojan vaunuihin. Kun olin saanut itseni valmiiksi, puin vielä pojan ja otin tarvittavat välineet mukaan ja eikun ulos!

  Olin ottanut mukaan tietysti kameran ja kameranjalustan, sillä suurimman osan asukuvista otan itselaukaisimella. Timo ottaa välillä jotain kuvia, mutta ei me lasta saada mihinkään tungettua, niin se on aina pakko ottaa mukaan. Kuvaustaustat siis eivät välttämättä ole mitenkään hienoja ja myönnän, että liian usein taustana on vain meidän terassimme. Yritän tähän kuitenkin panostaa koko ajan enemmän, että tausta vaihtelisi. Itselaukaisimella otettujen kuvien ongelmana on se, että mun kamerassa ei ole automaattitarkennusta joten mun täytyy ottaa kuvat aina jotain taustaa vasten, johon tarkennan, ja sitten juoksen itse sinne kuvaan tarkennuksen kohdalle. Käytän siksi myös usein meidän terassia kuvauspaikkana, koska valoisuus ja kaikki ovat silloin kunnossa. Esimerkiksi näissä ottamissani asukuvissa kasvot eivät erotu kunnolla ja mulla on todella vaalea iho, niin se korostuu/valoittuu helposti liikaa.
  Muutaman kerran kuvaukseni keskeytyi, sillä tuolta tieltä meni jonkin verran porukkaa. Siinäpä niille sitten loppupäiväksi ihmettelemistä, että mitä ihmettä tuo likka touhuaa.

  Kuvien ottamisessa meni noin puoli tuntia ja oisko kuvia tullut jotain 30-50. Ajattelin, että näistä saa nyt edes muutama olla onnistuneita. Vaikka kameran näytöltä näkeekin, millaisia kuvia tuli, niin lopullisen lopputuloksen näkee vasta tietokoneelta. Joskus huomaan, että tarkennus on ollut ihan päin honkia tai ilmeet ihan hirveät tai muuta sellaista.  Seuraavana vuorossa onkin ehkä tärkein vaihe, nimittäin kuvien muokkaus. En laita blogiini yhtään kuvaa, jota ei olisi edes jonkin verran muokattu. Muokkaamalla kuvista nimittäin saa parhaan mahdollisen lopputuloksen ja sillä saa korostettua kuvan parhaita puolia. Itse käytän muokkaamiseen ilmaista PhotoScape -ohjelmaa. Poika nukkui vielä jonkin aikaa meidän kotiuduttua kuvauspaikalta, joten menin heti kuvien kimppuun. Poistin kuvat, jotka eivät onnistuneet ja muokkasin parhaiten onnistuneet. Ehdin lataamaan kuvat Flickriin ja asettelemaan ne postaukseen.
  Myöhemmin illalla jatkoin postauksen tekemistä. Kirjoittelin tekstiä ja kuuntelin samalla Spotifystä musiikkia. Mulla on tapana tehdä niin, sillä ajatus kulkee jotenkin paremmin musiikin soidessa. Lopuksi tarkastin vielä kirjoitusvirheet ja sitä varten luin tekstin vielä moneen kertaan. Katsoin myös useaan otteeseen, että kuvien ja tekstien asettelu on niin kuin pitää. Sitten painoin julkaisunappia.
  Kokonaisuudessaan tämän asupostauksen tekemiseen meni noin kolme tuntia. Joku voi ehkä kysyä, että miksi tämä kaikki vaiva? Vastaus tuohon kysymykseen on se, että koska rakastan tätä hommaa!♥

Keskiviikkoisen asupostauksen tekemisen aikana soineet musiikit:

Aurora - Kaikki mitä näät
Antti Tuisku - Sata salamaa
Cheek - Sä huudat
Pariisin kevät - Hän saapuu luokseni pimeydessä
Sanni - Supernova
Johanna Kurkela - Kuolevainen

Mitä mieltä tällaisesta postauksesta? :)

6 kommenttia:

 1. Tosi hauska tää tällainen postaus! Jalusta ois melkeinpä iteki hankittava, et sais asukuvat otettuu! :) Oot kaunis <3

  http://ganbattedesuka.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aattelin et tällanen vois olla mielenkiintoinen! :) Kiva että tykkäsit! Joo, se on kyllä kätevä nimenomaan asukuvia ottaessa. :) Kiitos♥

   Poista
 2. Ei terve, varmaan _taas_ käy näin!! :---D Mä nimittäin kans suunnittelin jotain täntyylistä postausta, mutta taas sä ehdit ensit :--D Mutta joka tapauksessa tykkäsin tästä, tee ihmeessä jatkossakin näitä! Vois olla kiva nähdä erilaisista postauksista tällainen kulissien takana -postaus, eli kun nyt teit asupostauksesta, niin seuraava vois olla vaikka sisustuspostauksesta tai jostain reseptipostauksesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, oikeastihan pystyn lukemaan sun ajatuksia, niin siks näin. ;D Tee ihmeessä sinäkin! :) Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Joo mä mietin et vois toteuttaa tällaisia lisää ja juuri eri tyyppisistä postauksista. :) Joten voi hyvin olla, ettei tää jääny ainoaks!

   Poista
 3. Eikä!! Tosi kiva postaus, enkä ole muualla vielä tällaiseen törmännyt. En tiennytkään, että sä otat itselaukaisimella kuvia ja että itseotetut kuvat voi vieläpä näyttää noin kivoilta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! :) Heh, parempia kuvia tulee kyllä jos joku ne ottaa, mutta kiva kuulla, että näyttää hyvältä myös itseotetut, vaikka aikamoista säätämistä se onkin. :D

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan