Slider

Syksyinen asu ja koulumuistoja

keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Toppi - kirpputori/H&M | Takki - kirpputori/H&M | Kaulahuivi - Cubus | Kengät - kirpputori/Halpa-halli

  Viisi vuotta sitten syyskuun alussa aloitin ammattikorkeakoulussa sosionomiopinnot ja muutin Seinäjoelle. Jotenkin hämmentävää, että siitä on jo niin kauan! Tämä vähän reilu kolme vuotta opintoja oli kyllä rankkaa aikaa, mutta myös todella rikasta aikaa. Samalla kun meitä valmennettiin toisten elämän rinnallakulkijoiksi, niin opin tuntemaan itseäni enemmän ja sain lisää itsevarmuutta. Jos mua vertaa siihen Jenniin, joka aloitti syksyllä 2010 sosionomiopinnot siihen Jenniin, joka valmistui lokakuussa 2013, niin ero on huima. En puhu ulkonäöllisistä asioista vaan henkistä kasvua on tapahtunut tuossa ajassa paljon.
  Ammattikorkeakouluopinnot olivat aika rentoja verrattuna lukioon, sillä lukiossa oli niin paljon eri aineita, mutta ammattikorkeassa opinnot painottuivat pääasiassa siihen sosiaalialaan. Viikon lukujärjestys saattoi olla myös sellainen, että parina päivänä viikossa oli koulua aamusta puoleen päivään ja loput päivät vapaata. Toki oli myös niitä viikkoja, kun oli luentoja kahdeksasta neljään joka päivä eikä tehtävät ikinä loppuneet. Kotona joutui opiskelemaan aika paljon.
  Tykkäsin kyllä todella paljon meidän opinnoista, vaikka luennoilla istuminen kahdeksasta neljään ei ollu aina niin parasta. Kuitenkin se, että luennot ja ylipäätänsä ala oli sellainen, mikä itseä kiinnostaa, niin se teki koulusta mielenkiintoisen. Meidän opetus oli muutenkin monipuolista, sillä ei meillä pelkästään luentoja ollut vaan oli monenlaisia keskusteluryhmiä, ryhmätehtäviä ja draamoja, joita tehtiin ja opittiin sen kautta. En ollut meidän kursseilla se äänekkäin tai sellainen, joka olisi aina saanut suunsa auki tunneilla, mutta mun päässä tapahtui sitäkin enemmän pohdintaa ja eri näkökulmien vertailua, mikä toivottavasti näkyi esseissä ja tehtävissä. Työharjoittelut olivat myös antoisia ja opin niissä luomaan omaa ammatti-identiteettiä.
  Monilla on viimeistään tällä viikolla alkanut koulu. Halusin vaan sanoa, että vaikka koulussa ei aina niin kivaa oo ja usein tekisi mieli vaan jäädä nukkumaan kotiin, niin opiskeluajoista kannattaa kuitenkin nauttia. Itse ainakin muistelen niitä lämmöllä.

6 kommenttia:

 1. Oikein kiva asu! Tykkään väreistä, jotka sopivat syyskuuhun loistavasti. :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Mäki oon huomannu, että syksyn tullessa erityisesti viininpunainen tulee takaisin mun vaatekaappiin :)

   Poista
 2. Ihanan syksyinen asukokonaisuus! Itsekin kaiholla muistelen jo sosionomiopiskeluja,vaikka valmistuinkin vasta joulukuussa :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! :) Onhan siitäkin vierähtänyt jo aikaa! Kovin äkkiä ne kyllä tuntuu unohtuvan, kun menee työelämään tai niinku mulla elämän täyttää lapsiperheen arki, niin eipä siinä hirveästi opiskelut pyöri ajatuksissa. :D Joskus ihan kiva silti palata niihinkin muistoihin. :)

   Poista
 3. Hei Jenni!
  Olen valmistumassa sosionomiksi joulukuussa, joten olisi mukava lukea valmistujaisistasi :) Kuten tarjoilusta,asusta sekä esimerkiksi opinnäytetyön valmistumisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Mun valmistumisesta on jo pari vuotta aikaa, eikä kaikki niin tuoreessa muistissa enää ole. Mutta enköhän mä tällaisen postauksen voi toteuttaa, kun selailen vähän vanhoja valokuvia. :) Kiitos ideasta!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan