Slider

SINÄ LOUKKASIT MINUA

maanantai 1. kesäkuuta 2015

Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?


"V**** kaksnaamainen pullukka h***a! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä m*naa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne v*****n mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

""Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomioh***a jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömisongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"V**** oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"

Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin. (Blogien nimiä painamalla pääset lukemaan myös muiden bloggaajien kirjoituksia aiheesta)

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  -  Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Way  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  -  Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  -  Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  -  Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  -  Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  -  Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  -  Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  -  Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  -  Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  -  Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  -  Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  -  Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ylläoleva teksti on osa Sinä loukkasit minua -kampanjaa, jonka tarkoituksena on vastustaa nettimaailmassa tapahtuvaa kiusaamista. Halusin aiheeseen liittyen jakaa jotain omiakin ajatuksia. Olen blogannut yhteensä melkein nelisen vuotta ja olen nähnyt blogimaailmassa yhtä sun toista. Itse en juurikaan ole saanut negatiivisia kommentteja, vaikka kyllähän niitä muutamia on silti tullut. Rakentava kritiikki ja suoranainen haukkuminen ovat kaksi eri asiaa. Rakentavaa kritiikkiä eivät ole esimerkiksi nuo ylläolevat lainaukset kommenteista, joita bloggaajat ovat saaneet. Nämä kommentit eivät ole mitään kaunista luettavaa.

Kenenkään ei tarvitse hyväksyä omaan elämään tuon kaltaisia kommentteja. Oikeassa elämässä luonnollisesti emme olisi ihmisten kanssa tekemisissä, jotka puhuvat meistä tai toisista ihmisistä tuolla tavalla. Netissä kuitenkaan emme voi aina tietää, kuka näiden kommenttien takana on. Joskus paljastuu, että niiden takana on ollut jopa joku tuttu tai "kaveri", joka on vaan ollut niin tajuttoman kateellinen, että se on purkautunut haukkumalla. Joskus nettimaailma on vain täynnä niin kutsuttuja "trolleja", jotka tahallaan provoavat ja kirjoittelevat kommentteja toisten blogeihin tai keskustelupalstoille. Ja kun tätä tapahtuu niin paljon, niin ilmeisesti he saavat tästä jotain nautintoa? Sairasta.

Itse olen sitä mieltä, että netin anonymiteetti on tehnyt helpoksi haukkumisen, kun ei tarvitse sitä omalla nimellä ja naamalla tehdä. Näen silti, että kyllä selän takana ja päin naamaakin tullaan sanomaan tuollaisia asioita, ikävä kyllä. Jos toista ihmistä täytyy haukkua oikeassa elämässä tai nettimaailmassa, niin mielestäni se kertoo vain kirjoittajasta/haukkujasta itsestään. Kun oma itsetunto ja elämä ovat kohdillaan, niin ei ole tarvetta haukkua tai mitätöidä toista. Kun tietää itse olevansa tarpeeksi hyvä, ei ole tarvetta kadehtia toista.

Blogejakin kirjoittavat oikeat ihmiset. Täällä ruudun takana kirjoittaa ihminen, jolla on myös tunteet ja joita nämä ilkeät sanat myös loukkaavat. Jokainen on vastuussa omista sanoistaan, kirjoituksistaan ja teoistaan. Meidät sanat/kirjoitukset voivat joko tuhota jonkun elämän tai olla rohkaisemassa ja nostamassa toista. Kumpaa haluat sun kommenttien tekevän?

Jos haluat mukaan kampanjaan, katso ohjeet Tipulassa -blogista!

2 kommenttia:

  1. Kiva, että lähdit mukaan kampanjaan! :) Olisi tosiaan hyvä, jos kaikki muistaisivat, että ruudun toisellakin puolella on aito ihminen - joku, joka lukee saamansa negatiivisen kommentin ja jää mahdollisesti miettimään ja murehtimaan sitä. Hyvä pointti tuo, että kun on oma itsetunto ja elämä kohdillaan, ei ole tarvetta haukkua muita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta kai, onhan tää niin tärkeä aihe! Niinpä se on ihan totta. Tuntuu vaan, että tietokoneella on helppo kirjottaa negatiivinen kommentti, kun ei nää toisen reaktioita ja kasvoja. On vaan niin tosi helppo painaa sitte entteriä, mut onhan meidän kommenteillakin vastuu. Yhtä hyvin kuin oikeassa elämässä pyydämme anteeksi jos sanomme toisille pahasti, niin sama juttu pitäisi olla nettimaailmassakin. Toivottavasti tämän kampanjan myötä edes blogimaailmassa alettais enemmän miettiä, millaisia kommentteja kirjoitellaan toisille.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan